Microsoftovi stručnjaci pomažu razvoj startupa

Microsoftovi stručnjaci pomažu razvoj startupa

Na Shift konferenciji, najvećem događanju u državi u cijelosti posvećenom startupima, koje će se održati u Splitu, 22. do 24. svibnja, kao mentori startup timovima, radit će i Draško Ivanišević i Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska, a među timova pojavit će se i svi finalisti Software Startup Akademije.

Osim što je u organizaciji događanja Microsoft pomogao kao Partner u Organizaciji, svoj doprinos uspješnoj provedbi Shift konferencije dat će i Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska i Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska koji će prvi dan konferencije kao mentori raditi s 32 startup tima. Timovi, odabrani između 130 kandidata s četiri kontinenta borit će se za bespovratna sredstva za razvoj projekta u iznosu od 10 000 američkih dolara, a među njima će biti i svih pet finalista Software Startup Akademije.

Software Startup Akademija Microsoftov je projekt koji je već u svojoj premijernoj godini okupio preko 600 studenata i 22 tima iz cijele države koji su se borili za ulazak u finale održano na WinDays konferenciji u Umagu. U finalu je pobjedu odnio splitski tim AuThink sa svojim rješenjem za pomoć roditeljima i stručnim osobama u radu s autističnom djecom kojim je pomeo konkurenciju budući da je njihovo rješenje bilo najkompletnije, najinovativnije, a i tim je samu aplikaciju već razvio do stadija pilot projekta i visokog stupnja razvoja.

Isti tim pobijedio je i u hrvatskom finalu drugog studentskog natjecanja u organizaciji Microsofta - Imagine Cupa. Time se plasirao na svjetsko finale koje će se održati u St. Peterburgu 8.-11. lipnja 2013. godine, gdje će se boriti s timovima iz preko 190 država.

„Razvoj startupa u Hrvatskoj mi u Microsoftu jako podržavamo jer smatramo kako je u kurikulumu sveučilišta i veleučilišta slabije prisutno i nedovoljno dinamično, a mogu biti ključni za naše društvo. Stoga smo se rado odazvali na Shift konferenciju, da pomognemo postojećim i budućim poduzetnicima. Osim toga, na natjecanju sudjeluje i svih pet finalista Software Startup Akademije, natjecanja koje se nastavlja na Microsoftovu inicijativu u Hrvatskoj kojoj je zadaća cjeloživotno obrazovanje, razvoj ljudskih potencijala i stvaranje novih radnih mjesta.“, naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Osim na ovim projektima Microsoft kontinuirano radi na razvoju i unapređenju hrvatskog društva i poglavito akademske zajednice ulaganjem u Microsoft inovacijske centre kroz koje je u BizSpark programu, podržano više od 170 startup tvrtki, od kojih neke, kao što su su Farmeron, Salespod, WhoApi i druge uspješno izvoze svoje znanje i vještine diljem svijeta.