Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

Microsoft Hrvatska u Zagrebu je pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day u Zagrebu, koja je po prvi put okupila stručnjake iz domaće Dynamics 365 zajednice. Iz Microsofta ističu da je cilj ovakvog okupljanja razmijeniti iskustva među partnerima, podijeliti najnovije obavijesti iz područja licenciranja te informirati o najnovijim promjenama u sferi portfelja proizvoda Dynamics 365, kao i razmijeniti mišljenja i ideje o trenutnim izazovima i postignućima unutar same zajednice.

Microsoft je u projekt uključio i studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, s kojima je suradnja uspostavljena već ranije. Studenti su sudjelovali na predavanjima iz područja upravljanja odnosima sa korisnicima, a ovo je tek jedan od elemenata suradnje EFZG i Microsofta na području spajanja studenata s tvrtkama koje posluju u području implementacija poslovnih rješenja.

Na prvom okupljanju sudjelovalo je oko 30 profesionalaca iz područja prodaje i implementacije poslovnih softverskih rješenja baziranih na rješenju Microsoft Dynamics. Na skupu su sudjelovali stručnjaci iz tvrtki koje su najznačajniji Microsoftovi partneri u ovom području - Adacta, SPAN, King ICT, IN2, Combis, InSky Solutions, EuroComputer Systems, Rathmann i RECRO, a mogli smo čuti vrhunske stručnjake kao što su Tajana Varunek (InSkySolutions), Renato Fajdiga (Adacta), Ivan Ficko (SPAN), te Ivica Ivančić i Nenad Šljivić, obojica iz tima Microsofta za regiju Središnje i Istočne Europe.

„Obzirom na brojne promjene u alatu i radu u rješenju Dynamics 365, kao i nizu novih funkcionalnosti u njegovom portfelju, svrha ovog događanja je i informirati partnere o svemu relevantnom za njihov rad, ali i čuti mišljenja i iskustva iz prakse kako bismo ojačali našu zajednicu i bili bolje pripremljeni za izazove koji nas čekaju u budućnosti. Želja nam je redovito održavati ova okupljanja, jer smatramo ovo ključnim elementom za razvoj ove zajednice stručnjaka.“, rekao je Ivica Ivančić, regionalni Partner Technical Architect u Microsoftu.

Na skupu je predstavljen i Renato Fajdiga, koji je dobio prestižno Microsoftovo priznanje MVP (Most Valuable Professional) u području grupe proizvoda Business Applications. O prestižnosti ove nagrade govori podatak kako je u Hrvatskoj trenutno registrirano svega 18 MVP-ova u 5 kategorija.

„Zvanje Most Valuable Professional je Microsoftova zahvala pojedincima u zajednici. Ona se dodjeljuje profesionalcima koji svoje znanje nesebično i na razne načine dijele sa zajednicom, a ujedno je i zahvala za sav trud i doprinos pojedinca - od pisanja blogova, pružanja pomoći na IT forumima, do predavanja na konferencijama i održavanja radionica za zajednicu.“, naglašava Ivica Ivančić.