Microsoft Teams dobiva mogućnost virtualnog putovanja na posao i s posla

Microsoft Teams dobiva mogućnost virtualnog putovanja na posao i s posla
Antonio Jularić

Microsoft Teams platforma konstantno uvodi nešto novo u ponudi jer samo na taj način može nadmašiti konkurenciju pa nastaviti rast koji je počeo prošle godine s pandemijom koronavirusa. A taj posljednji novitet jest “virtualno putovanje na posao i s posla“ (eng. virtual commute).

Naime, ekipa iz Microsofta je zeključila da u trenucima kad se radi na daljinu, nekako bolji osjećaj za sami posao i kolege može se postići ukoliko se preslika barem u virtualnom smislu situacija kakvoj smo svjedočili u vremena prije "lockdowna", zabrana, provjera, nemogućnosti kretanja gdje god želimo...

- Digitalno preopterećenje je stvarni problem i nešto se mora promijeniti - naglasio je Jared Spatato, potpredsjednik u Microsoft 365.

Samim time, želja je postići nešto gdje bi se zaposlenici mogli "ispuhati", požaliti na posao, skrenuti misli s posla i sve ostalo potrebno za nekakav psihički mir. Prijeko potreban za poslovanje, odnosno, produktivnost. Sreća pa Microsoft misli na to, ako već ne misli poslodavac.

Ali, "virtual commute" je jedna od tri stavki u ovom smislu. Ima i "reflection" ili doslovno prevedeno "razmišljanje", stavka koja pomaže korisniku prepoznati kako se osjeća u datom trenutku. Malo zastrašujuće da Teams to prati i prepoznaje, ali iz Microsofta naglašavaju da je ta mogućnost isključivo privatna i tiče se pojedinca.

Na kraju, tu je "praise" ili pohvala, mogućnost koju zaposlenici mogu iskoristiti da bi pohvalili kolegu za obavljen posao ili nešto drugo. Tako se može stvoriti bolja i realnija atmosfera na radnom mjestu, čak i na daljinu.

Uz sve ove detalje svakako da Teams platforma uspijeva učiniti dodatne iskorake u odnosu na konkurenciju, u prvom redu Zoom i njegovih oko 300 milijuna aktivnih korisnika svakog dana. No, Teams je češči izbor u profesionalnom smislu, a to je ono što Microsoft vidi zadovoljavajućim.