Microsoft Security Essentials će dobivati nadopune i nakon završetka podrške za Windows 7

Microsoft Security Essentials će dobivati nadopune i nakon završetka podrške za Windows 7

Microsoft podsjeća korisnike Windows 7 operativnog sustava da će podrška za njega završiti s 14. siječnjem 2020., ali ujedno i okrenuo priču te napomenuo da će nakon tog datuma Microsoft Security Essentials (MSE) nastaviti dobivati potrebne nadopune i nadogradnje. Donedavno se navodilo da se MSE podrška također prekida pa je ovo dobra vijest.

Time praktički do kraja svog puta dolazi jedan od najpopularnijih Windowsa ikad, temelj za "desetku" i jedan potpuno novi, svježi i kompaktniji Microsoft sadašnjosti i budućnosti.

I to se odnosi na apsolutno sve inačice "sedmice", a njih ima mnogo. Riječ je o Enterprise, Enterprise N, Home Basic, Home Premium, Professional, Professional N, Starter, Starter N, Ultimate i Ultimate N. Oni kojima se pak nikamo ne žuri, ne moraju brinuti da će ostati bez zaštite jer i ona spada u osnovnu potporu, no ona se ne plaća i Microsoft ne snosi odgovornost u slučaju propusta, što kod trajanja podrške nije slučaj. Dakle, operativni sustav neće biti nestabilan pa s te strane nema opasnosti za računalo.

Microsoft time nastavlja pedantno provoditi svoju strategiju. Naime, imaju razrađenu "šablonu". Kad puste neki proizvod na tržište pet godina daju potpunu podršku, koja je besplatna. Nakon tog obično daju još pet godina osnovne podrške, koja uključuje zaštitu, ali ostale se stvari moraju platiti ili ugovoriti na neki drugi način povezan s licenciranjem korištenog proizvoda.

Također, osim Windows 7, potpora prestaje na isti dan i za Windows Server 2008, kao i Windows Server 2003. Microsoft preporuča korisnicima prelazak na Windows Server 2012 što prije jer prosječno "preseljenje" traje 200 dana.

Inače, "sedmica" je predstavljena 7. srpnja 2009. i sve do jeseni 2018. dominirala je tržištem. Tu ulogu sad ima "desetka" i nekako je simbolično da se krene prema konačnom kraju jednog operativnog sustava koji se rijetkima nije uvukao pod kožu.

Još iz kategorije

United Grupa pomaže zemljama u regiji s 3 milijuna dolara, od čega je Hrvatskoj namijenjeno 500.000 dolara

United Grupa pomaže zemljama u regiji s 3 milijuna dolara, od čega je Hrvatskoj namijenjeno 500.000 dolara

30.03.2020. komentiraj

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja regije, u duhu solidarnosti zbog borbe s virusom COVID 19, donirat će medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna dolara, obavili su iz kompanije koja je vlasnik među ostalim Tele2 Hrvatska i Nove TV te N1 Televizija.

Nina Išek Međugorac iz HT-a u upravu Media Vala

Nina Išek Međugorac iz HT-a u upravu Media Vala

30.03.2020. komentiraj

Od 1. travnja na poziciji izvršne direktorice i članice uprave Media Vala pridružuje se Nina Išek Međugorac, kako bi vodila i upravljala jednim od vodećih komunikacijskih timova stručnjaka u Hrvatskoj i regiji. U Media Val ona dolazi iz Hrvatskog Telekoma, gdje je na poziciji direktorice ureda za korporativne komunikacije upravljala timovima za internu i eksternu komunikaciju kompanije s gotovo 6000 zaposlenika.

Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10

Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10

28.03.2020. komentiraj

Windows 10 korisnici znaju koliki problem predstavljaju sve veće nadopune i nadogradnje operativnog sustava, iz razloga što se bugovi i ranjivosti ispravljaju tjednima, a to nije nimalo poticajno za njih ili Microsoft. Dapače, zato ih izbjegavaju preuzeti sve dok se ne uvjere da je situacija stabilna.