Microsoft redizajnira sve svoje Office aplikacije za iOS i Android u Fluid Frameworku

Microsoft redizajnira sve svoje Office aplikacije za iOS i Android u Fluid Frameworku

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave. Ponajprije, to se odnosi na njihov dizajn i funkcionalnost, a 5. prosinca kompanije je detaljnije pružila uvid u to kako rade na svemu što su naumili.

U prvom redu, pomaže mu Fluid Framework, nova platforma za razvoj, načinjena u Microsoftovoj "tvornici" i služi kako bi ubrzale aplikacije, učinila ih stabilnijima i s mogućnosti nadopune u realnom vremenu. Aplikacije koje su od 5. prosinca razvijene kroz novu platformu su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneDrive. Sve se tiču iOS, ali i Android mobilnih operativnih sustava.

Poboljšanja će samo nastaviti stizati i to će potvrditi napore koje Microsoft čini da bi softverski bio relevantan u mobilnom svijetu. Trud je to koji traje pet godina i nastavio se bez obzira na činjenicu da Microsoft više nema svoj mobilni odjel, kao ni softver, već se kompletno okrenuo dvama najvećima i praktički jedinima na mobilnom tržištu - Apple i Googleu.

Malo tko je mogao naslutiti da bi Microsoftove aplikacije na operativnim sustavima ponajvećih konkurenata mogao zablistati tolikim sjajem kad je prije malo više od pet godina objavljeno kako Microsoft nudi besplatan Office paket za sve iPad, iPhone i Android korisnike. Bio je to zapravo logičan potez, omogućiti onoma koji su navikli na aplikacije kao Outlook, Word, Excel ili PowerPoint iskustvo njihova korištenja na mobilnim uređajima.

"Želimo da naši korisnici budu produktivni sa svih platformi kojima se koriste. Ovo možete doživjeti samo kao širenje već postojeće strategije", priopćeno je u to vrijeme iz Microsofta te zapravo najavljeno u kojem smjeru će kompanija ići narednih godina.

Od tog trenutka na softverskom planu, kao i u cloud okruženju napravljeno je izrazito puno, a Office aplikacije služe da bi objedinile sve što Microsoft ima u ponudi, ponajprije za poslovne korisnike.

Još iz kategorije

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

02.06.2020. komentiraj

Superdata je objavio listu najprofitabilnijih igara za konzole tijekom travnja ove godine. Animal Crossing: New Horizons je zadržao prvo mjesto na ovoj listi, dok su se iza njega redom nalazili Final Fantasy 7 Remake, FIFA 20, Grand Theft Auto V, NBA 2K20, Doom Eternal, Fortnite, Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, Call of Duty: Modern Warfare i Resident Evil 3.

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.