Microsoft pušta novi set zakrpa za Internet Explorer

Microsoft pušta novi set zakrpa za Internet Explorer

Microsoft će ovog utorka izdati zakrpe za ozbiljne propuste svih verzija Internet Explorera. Napadači su aktivno iskorištavali propust u kodu Internet Explorera na verzijama 6, 7, 8, 9, 10 koji rade na svim Windows operativnim sustavima osim Windowsa XP.

Paul Henry, sigurnosni i forenzički analitičar kompanije Lumension , preporučuje nadogradnju softvera na najnoviju verziju, jer je to obično i najsigurnije. Nadalje preporučuje i prijelaz na Internet Explorer 10 ako to naš sustav podržava ili ako to već nismo napravili.

Ross Barrett, viši menadžer za sigurnosni inženjering , izjavio je za SecurityWatch , kako je Microsoft u srijedu izdao privremenu zakrpu za sigurnosne propuste u Internet Explorer 8 verziji, te savjetuje svim korisnicima da preuzmu privremenu zakrpu do izlaska trajnog rješenja .   Ako Microsoft ne objavi kompletnu nadogradnju označenu visokim prioritetom, zasigurno će je objaviti do kraja mjeseca.

Sigurnosni stručnjaci vjeruju kako će izdanje nadogradnje također uključivati rješenje za bug koji je objavljen tijekom Pwn2Own natjecanja u ožujku prošle godine . Microsoft očekuje kako će objaviti 10 biltena, od kojih će dva biti označena oznakom „kritično“, a preostali će imati oznaku „važno“. Oba biltena označena   oznakom „kritično“ vezana su za Internet Explorer. Preostale zakrpe odnosit će se na nepravilno izvršavanje koda u Office proizvodima i na Lync (bivši Communicator), te na spoofing i sigurnosne propuste u ovlastima na svim Windows sustavima.