Microsoft predstavio redizajnirani Windows logo i nove ikone

Microsoft predstavio redizajnirani Windows logo i nove ikone

Microsoft mijenja izgled Windows loga i ikona za mnoge aplikacije tog operativnog sustava, što je bilo očekivano i samo je bilo pitanje trenutka kad će se dogoditi. Čini se, vrlo brzo jer kompanija se pohvlila redizajnom za njih više od stotinu, a to podrazumijeva boje, materijale, završetke linija.

Riječ je o modernizaciji kojom Microsoft želi ući u novo desetljeće, ali i želi riješiti neke probleme koje ima Windows 10. Naime, podosta ikona koje se pojavljuju u Settings i Apps su stare te se nisu mijenjale desetljećima. A s Windows10X, namijenjenom za uređaje s dvostrukim zaslonima, ipak su potrebna osvježenja. Ona i stižu, zato su na samom početku Office aplikacije dobile novo ruho, kao i Start. Ujedno, više nema Live Tiles.

A sve to je zapravio dio Fluent Design System. Njega je Microsoft najavio  prije nekoliko godina i službeno ga predstavio 2017., a namjena mu je bila vezana uz Windows 10 operativni sustav, no problemi su postojali od samog starta i konstantno je trebalo ispravljati greške, dodavati nove mogućnosti i slično... Također, nije uspio postati istinski nasljednik Metro Design sustava kojeg smo imali prilike vidjeti na Windows 8. Barem ne još.

Ono što prvo treba jest dodati ga za File Manager. To znači da bi korisnici promjene mogli vidjeti u prvoj polovici iduće godine, a dobitak će pritom biti bolja integracija, ali i povratak Setsa. Dakle, plan je više nego jasan i izvodi se.

Time će uistinu biti dovršena evolucija, na kojoj se radilo toliki niz godina. Konkretnije, još u vrijeme kad se radilo na Windows 10. No, pet godina nakon pojave "desetke", uslijedit će potpuni redizajn i od tog će trenutka Microsoftovi brendovi evoluirati i potpuno ravnog dizajna na nešto malo više raznolikosti i pokreta. Uostalom, "fluent" iz samog imena sugerira otpočetka baš to...