Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Foto: DepositPhotos

Microsoft je u listopadu prošle godine najavio zrcaljenje aplikacija (eng., app-mirroring) s Android mobilnog operativnog sustava na Windows 10 operativni sustav i 12. ožujkom to je postala stvarnost jer krenuli su testovi, što svakako raduje vlasnike pametnih telefona s obzirom da će ono što na njima rade jednostavno preslikati na stolna i prijenosna računala.

"Ova mogućnost bit će dostupna zajedno s Windows 10 19H1 test Build 18356 nadopunom operativnog sustava", objavio je Microsoft pa potvrdio da od novih mogućnosti ništa više neće stići, ali da će operativni sustav dobiti brojne ispravke "jer se osluškivalo što zajednica želi i treba".

Tako se samo potvrđuje želja Microsofta da ostane u mobilnom okruženju na što prisniji načine. Jer, iako je Microsoft s Windows Phone i univerzalnim Windows 10 operativnim sustavom imao jednu iznimno zanimljivu ideju koja nije realizirana jer je hardverski dio priče ostao nedorečen brzo su u kompaniji shvatili da bi bilo šteta ne iskoristiti potencijal koji ima onaj softverski dio i zato konstantno rade na tome da ga pruže u punom smislu te riječi.

Zrcaljenjem aplikacija čini se istinski korak naprijed, a dostupnost ove mogućnosti bit će ponuđena za sve Android uređaje s operativnim sustavom verzije 7.0 ili novije. Ujedno, bit će potrebno koristiti i otprije poznatu Your Phone aplikaciju, kojom se ova priča zapravo isprva i "zakotrljala". Ona je dostupna od listopada prošle godine i s njom korisnici mogu činiti značajan broj stvari.

Dopisivanje je s njom postalo jednostavnije, igranje igara zanimljivije jer je na većem zaslonu, pregledavanje društvenih mreža također lakše nego prije, ali i fotografija koje su pohranjene na pametnom telefonu... Postojalo je tako nešto i prije, ali developeri su morali aplikacije prilagođavati u dva smjera, Microsoft mora samo u jednom.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.