Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Foto: DepositPhotos

Microsoft je u listopadu prošle godine najavio zrcaljenje aplikacija (eng., app-mirroring) s Android mobilnog operativnog sustava na Windows 10 operativni sustav i 12. ožujkom to je postala stvarnost jer krenuli su testovi, što svakako raduje vlasnike pametnih telefona s obzirom da će ono što na njima rade jednostavno preslikati na stolna i prijenosna računala.

"Ova mogućnost bit će dostupna zajedno s Windows 10 19H1 test Build 18356 nadopunom operativnog sustava", objavio je Microsoft pa potvrdio da od novih mogućnosti ništa više neće stići, ali da će operativni sustav dobiti brojne ispravke "jer se osluškivalo što zajednica želi i treba".

Tako se samo potvrđuje želja Microsofta da ostane u mobilnom okruženju na što prisniji načine. Jer, iako je Microsoft s Windows Phone i univerzalnim Windows 10 operativnim sustavom imao jednu iznimno zanimljivu ideju koja nije realizirana jer je hardverski dio priče ostao nedorečen brzo su u kompaniji shvatili da bi bilo šteta ne iskoristiti potencijal koji ima onaj softverski dio i zato konstantno rade na tome da ga pruže u punom smislu te riječi.

Zrcaljenjem aplikacija čini se istinski korak naprijed, a dostupnost ove mogućnosti bit će ponuđena za sve Android uređaje s operativnim sustavom verzije 7.0 ili novije. Ujedno, bit će potrebno koristiti i otprije poznatu Your Phone aplikaciju, kojom se ova priča zapravo isprva i "zakotrljala". Ona je dostupna od listopada prošle godine i s njom korisnici mogu činiti značajan broj stvari.

Dopisivanje je s njom postalo jednostavnije, igranje igara zanimljivije jer je na većem zaslonu, pregledavanje društvenih mreža također lakše nego prije, ali i fotografija koje su pohranjene na pametnom telefonu... Postojalo je tako nešto i prije, ali developeri su morali aplikacije prilagođavati u dva smjera, Microsoft mora samo u jednom.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.