Microsoft planira povratiti korisnike sa „servisima za moderan život“

Microsoft planira povratiti korisnike sa „servisima za moderan život“
DepositPhotos

Microsoft nije omiljen među korisnicima i to nije nikakva tajna. Ukidanje proizvoda kao Groove Music, Microsoft Band fitness tracker i Windows Phone ostavio je zajednicu na vjetrometini, sugerirajući im da je prioritet baviti se poslovnim korisnicima, a ostale „provjeriti“ s vremena na vrijeme kako su i ponuditi im pritom neku sitnicu, za koju se teško mogu uhvatiti kad ne znaju hoće li potrajati. Slično je s Modern Life and Devices, novitetom kojim Microsoft navodno želi natrag pridobiti „obične“ korisnike.

U doslovnom prijevodu, ovi Microsoftov odjel znači "moderni život i uređaji", što ne zvuči previše glamuzorno, ali bavi se upravo time što ime sugerira. Na njegovo čelo postavljen je Yusuh Mehdi, a prioritet su upravo korisnici koji osjećaju kao da ih Microsoft ne doživljava. Naravno, postoji "kvaka".

Modern Life and Devices bavit će se gamingom, modernim životom u smislu potreba koje kroz pametne uređaje u svom načinu života korisnici mogu imati i... Pa, to je to. Preostali segmenti su "moderno radno okruženje", "poslovne aplikacije", "aplikacije i infrastruktura", "podaci i umjetna inteligencija". Dakle, teško je doživjeti Microsoftov novitet kaookretanje zajednici, više se čini kao da je zajednica uključena ponovno u poslovni segment, čisto da se od nje ne odustane, ali i da ne crpi resurse kao zasebna "jedinica".

"Gaming i moderni život su dva dodatka koja će imati posebno pozornost od 2019. godine i želimo širiti zajednicu na koju se oni odnose. Imamo velike planove, imamo viziju i želimo pridobiti korisnike upravo kroz to. Većina konzumerističkih kompanija fokusirano je na jednu stvar, Amazon na kupovinu, Spotify na glazbu, Netflix na video sadržaj, a Microsoftova jezgra jest produktivnost. I želimo tu produktivnost učiniti više seksi, izjavio je Mehdi.

U prijevodu, svjestan da ima mnogo profesionalnih korisnika, Microsoft im je želio ostaviti mogućnost da sami kreiraju svakodnevicu, da se opuste i da ono što im je potrebno za posao bude ujedno i mjesto za opuštanje. Stoga, na kraju priče, je li se Microsoft uistinu okrenuo "običnom" korisniku ili je postojećim poslovnim korisnicima želio ponuditi u svom "asortimanu" i nešto "obično", za opuštanje?