Microsoft objavio cijenu i modele za Windows 8.1

Microsoft objavio cijenu i modele za Windows 8.1

Mjesec dana nakon objave o dolasku, Microsoft je objavio službenu cijenu i modele pakiranja za Windows 8.1. Najnovija verzija Windows operativnog sustava biti će besplatna za korisnike Windows 8 sustava te će je moći preuzeti od 17. listopada putem Windows Store trgovine. Sve mogućnosti koje je Microsoft najavio ranije ove godine će biti uključene u novoj verziji. Oni koji nemaju Windows 8 moći će ga kupiti putem interneta. Windows 8.1 prodavat će se po cijeni od 119,99 dolara, Windows 8.1 Pro po 199,99 dolara, te Windows 8.1 Pro Pack koji dodaje Pro mogućnosti na redovnu verziju po cijeni od 99,99 dolara.

Jedina značajnija razlika između kupnje Windows 8 i Windows 8.1 je to da je 8.1 „puna“ verzija softvera operativnog sustava, te ne zahtijeva računalo na kojem je već instaliran neki Windows operativni sustav, za razliku od Windowsa 8 koji je bio nadogradnja za već postojeće Windows operativne sustave.

Korisnici koji na svojim računalima već imaju instaliran Windows 7 OS mogu svoje računalo nadograditi na najnoviju verziju Windows sustava, te će zadržati sve svoje datoteke, no morat će ponovno instalirati desktop aplikacije, uključujući i Microsoft Office.

Korisnici Windows XP i Vista OS-a ne mogu nadograditi svoje sustave na Windows 8 ili 8.1 verziju. Njima Microsoft savjetuje kupnju retail DVD-a s Windows 8.1 OS-om, te čistu novu instalaciju sustava. Microsoft također ovim korisnicima savjetuje da naprave backup podataka, jer se pri instalaciji Windows 8.1 operativnog sustava ne mogu zadržati stare datoteke i programi.