Microsoft najavio redizajn File Explorera

Microsoft najavio redizajn File Explorera

Microsoft je najavio Fluent Design System prije nekoliko godina i službeno ga predstavio 2017., a namjena mu je bila vezana uz Windows 10 operativni sustav, no problemi su postojali od samog starta i konstantno je trebalo ispravljati greške, dodavati nove mogućnosti i slično... Također, nije uspio postati istinski nasljednik Metro Design sustava kojeg smo imali prilike vidjeti na Windows 8. Barem ne još.

Iako Microsoft konstantno dodaje Fluent Design u većinu dijelova Windows 10 operativnog sustava, ali i Microsoftovih aplikacija, još uvijek ne postoji za File Manager. Posljednje veće promjene za File Manager uslijedile su na Windows Vista operativnom sustavu, potom se nešto malo promijenilo za Windows 7, ali od tog trenutka, poboljšanja ili promjene su izostale. Tek pokoji detalj "ovdje" i "ondje".

Ali, čini se da bi ova godina mogla biti ta kad će Microsoft napokon nadopuniti File Manager s novim Fluent Designom. To znači da bi korisnici promjene mogli vidjeti u prvoj polovici iduće godine, a dobitak će pritom biti bolja integracija, ali i povratak Setsa.

Time će uistinu biti dovršena evolucija, na kojoj se radilo toliki niz godina. Konkretnije, još u vrijeme kad se radilo na Windows 10. No, pet godina nakon pojave "desetke", uslijedit će potpuni redizajn i od tog će trenutka Microsoftovi brendovi evoluirati i potpuno ravnog dizajna na nešto malo više raznolikosti i pokreta. Uostalom, "fluent" iz samog imena sugerira otpočetka baš to...

Dakle, kad se pojavi Fluent Design Systems, Microsoft će i službeno krenuti jednim potpuno drugim putem, kako je i zamišljeno. Nimalo slučajno, dogodine prestaje i podrška za Windows 7, broj korisnika "desetke" prije Božića ove godine premašit će milijardi i univerzalni operativni sustav prodisat će punim plućima. Kasnije no što se mislilo, ali bolje ikad...

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.