Microsoft najavio redizajn File Explorera

Microsoft najavio redizajn File Explorera

Microsoft je najavio Fluent Design System prije nekoliko godina i službeno ga predstavio 2017., a namjena mu je bila vezana uz Windows 10 operativni sustav, no problemi su postojali od samog starta i konstantno je trebalo ispravljati greške, dodavati nove mogućnosti i slično... Također, nije uspio postati istinski nasljednik Metro Design sustava kojeg smo imali prilike vidjeti na Windows 8. Barem ne još.

Iako Microsoft konstantno dodaje Fluent Design u većinu dijelova Windows 10 operativnog sustava, ali i Microsoftovih aplikacija, još uvijek ne postoji za File Manager. Posljednje veće promjene za File Manager uslijedile su na Windows Vista operativnom sustavu, potom se nešto malo promijenilo za Windows 7, ali od tog trenutka, poboljšanja ili promjene su izostale. Tek pokoji detalj "ovdje" i "ondje".

Ali, čini se da bi ova godina mogla biti ta kad će Microsoft napokon nadopuniti File Manager s novim Fluent Designom. To znači da bi korisnici promjene mogli vidjeti u prvoj polovici iduće godine, a dobitak će pritom biti bolja integracija, ali i povratak Setsa.

Time će uistinu biti dovršena evolucija, na kojoj se radilo toliki niz godina. Konkretnije, još u vrijeme kad se radilo na Windows 10. No, pet godina nakon pojave "desetke", uslijedit će potpuni redizajn i od tog će trenutka Microsoftovi brendovi evoluirati i potpuno ravnog dizajna na nešto malo više raznolikosti i pokreta. Uostalom, "fluent" iz samog imena sugerira otpočetka baš to...

Dakle, kad se pojavi Fluent Design Systems, Microsoft će i službeno krenuti jednim potpuno drugim putem, kako je i zamišljeno. Nimalo slučajno, dogodine prestaje i podrška za Windows 7, broj korisnika "desetke" prije Božića ove godine premašit će milijardi i univerzalni operativni sustav prodisat će punim plućima. Kasnije no što se mislilo, ali bolje ikad...