Microsoft najavio aplikaciju za prikaz ekrana s Androida u Windows 10

Microsoft najavio aplikaciju za prikaz ekrana s Androida u Windows 10
DepositPhotos

Microsoft je s Windows Phone i univerzalnim Windows 10 operativnim sustavom imao jednu iznimno zanimljivu ideju koja nije realizirana jer je hardverski dio priče ostao nedorečen. No, shvatili su u kompaniji da bi bilo šteta ne iskoristiti potencijal koji ima onaj softverski dio i zato konstantno rade na tome da ga pruže u punom smislu te riječi. Čini se da su na dobrom tragu u Microsoftu!

Jer, dok je već samo po sebi jako dobro što Windows 10 aplikacije možemo odavno vidjeti na Android i iOS mobilnim operativnim sustavima, istinski korak naprijed zapravo se zbiva sa zrcaljenjem aplikacija (eng., app mirroring), što znači da svaki Android korisnik od 3. listopad ima mogućnost upotrijebiti svoje aplikacije s pametnog telefona na zaslon Windows 10 računala. Nažalost, iOS korisnici još uvijek nisu dobili mogućnosti kao Android pa zasad ovo funkcionira samo njega.

Sve što treba jest preuzeti aplikaciju pod nazivom Your Phone na računalu i povezati je s uređajem. Nakon toga se sve ostalo obavlja kroz nju i to funkcionira više nego dobro ovako na početku, zbog čega se s pravom može reći da je izveden pravi most između Windows 10 i Android pametnih telefona. A s vremenom bi trebala stići i iOS izvedenica.

Dakle, ne treba biti previše maštovit da bi se pogodilo što sve možemo s tom aplikacijom. Dopisivanje postaje jednostavnije, igranje igara zanimljivije jer je na većem zaslonu, pregledavanje društvenih mreža, ali i fotografija koje su pohranjene na pametnom telefonu... Microsoft je napokon omogućio nešto što drugi pokušavaju konstantno, ali moraju pritom podesiti sve na dvije strane - Android i Windows. Microsoft tih problema nema i ovo bi moglo funkcionirati, Your Phone mogao bi biti prava stvar.

Hoće li i biti, pokazat će vrijeme, odnosno, brojni korisnici koji će isprobati aplikaciju i njene mogućnosti.