Microsoft mijenja način na koji Windows 10 odspaja USB-ove

Microsoft mijenja način na koji Windows 10 odspaja USB-ove

Microsoft je modificirao način na koji Windows 10 operativni sustav obavlja način odspajanja USB ili Thunderbolt uređaja za pohranu podataka, što uključuje USB stickove, eksterne hard diskove, flash diskove pa čak i USB transfere podataka uspostavljene s drugim računalom ili pametnim telefonom. Ukratko, sve što se tiče spajanja na USB, mijenja način kako se odspaja.

Dosad, unaprijed postavljen mod u svim prethodnim Windows verzijama prilikom odspajanja USB uređaja bila je "Better performance" (hrv., bolje performanse) uređaja. A s Windows 10 verzijom 1809 iz listopada, čiji je ovo novitet, uvedeno je "Quick removal" (hrv., brzo uklanjanje). Razlika između dvoje je značajna i zapravo je čudno da ovo nije izašlo na svjetlo dana prije, ipak je prošlo već pola godine.

Što se tiče spomenutih razlika... Bolje performanse znače upravo i operativni sustav trudio se pružiti ih prilikom transfera podataka, ali i samog rada dok je USB spojen, što je uključivalo i "cache". Ujedno, to je značilo da svaki korisnik koji je htio bez posljedica odspojiti USB, morao je naći u donjem desom kutku oznaku uređaja i potom kliknuti desnu tipku miša pa izabrati "Safely Remove Hardware" (hrv., sigurno uklonite hadrver).

S ovim novitetom je moguće samo ga odspojiti, bez ikakvih problema, što ubrzava cijelu priču i onemogućava toliko spominjane kvarove ukoliko se USB odspaja "na naglo". Ali, naravno, ne bi Windows operativni sustav bio kakav jest da ovo ne donosi neke negativne posljedice. Srećom, nisu ozbiljne, tek će se usporiti prijenos podataka.

Naravno, oni koji ne žele, ne moraju uopće koristiti "Quick removal", što znači da mogu ostati na starijim postavkama i time dobiti brzinu, odnosno, bolje performanse dok je USB spojen na računalo. Time Microsoft daje korisniku na odluku što mu je bolje dok koristi uređaj s njegovim najnovijim operativnim sustavom.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.