Microsoft mijenja način na koji Windows 10 odspaja USB-ove

Microsoft mijenja način na koji Windows 10 odspaja USB-ove

Microsoft je modificirao način na koji Windows 10 operativni sustav obavlja način odspajanja USB ili Thunderbolt uređaja za pohranu podataka, što uključuje USB stickove, eksterne hard diskove, flash diskove pa čak i USB transfere podataka uspostavljene s drugim računalom ili pametnim telefonom. Ukratko, sve što se tiče spajanja na USB, mijenja način kako se odspaja.

Dosad, unaprijed postavljen mod u svim prethodnim Windows verzijama prilikom odspajanja USB uređaja bila je "Better performance" (hrv., bolje performanse) uređaja. A s Windows 10 verzijom 1809 iz listopada, čiji je ovo novitet, uvedeno je "Quick removal" (hrv., brzo uklanjanje). Razlika između dvoje je značajna i zapravo je čudno da ovo nije izašlo na svjetlo dana prije, ipak je prošlo već pola godine.

Što se tiče spomenutih razlika... Bolje performanse znače upravo i operativni sustav trudio se pružiti ih prilikom transfera podataka, ali i samog rada dok je USB spojen, što je uključivalo i "cache". Ujedno, to je značilo da svaki korisnik koji je htio bez posljedica odspojiti USB, morao je naći u donjem desom kutku oznaku uređaja i potom kliknuti desnu tipku miša pa izabrati "Safely Remove Hardware" (hrv., sigurno uklonite hadrver).

S ovim novitetom je moguće samo ga odspojiti, bez ikakvih problema, što ubrzava cijelu priču i onemogućava toliko spominjane kvarove ukoliko se USB odspaja "na naglo". Ali, naravno, ne bi Windows operativni sustav bio kakav jest da ovo ne donosi neke negativne posljedice. Srećom, nisu ozbiljne, tek će se usporiti prijenos podataka.

Naravno, oni koji ne žele, ne moraju uopće koristiti "Quick removal", što znači da mogu ostati na starijim postavkama i time dobiti brzinu, odnosno, bolje performanse dok je USB spojen na računalo. Time Microsoft daje korisniku na odluku što mu je bolje dok koristi uređaj s njegovim najnovijim operativnim sustavom.

Još iz kategorije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

20.06.2019. komentiraj

Trinaesta Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji Combisa, odlično je ocjenjena od strane sudionika te je opravdala visoka očekivanja publike i organizatora. Tako je predavanje Pierluigija Colline, bivšeg nogometnog suca i jednog od najpoznatijih osoba na planeti okupilo ukupno 311 sudionika, što je rekordan broj posjetitelja na plenarnom predavanju Combis konferencije.

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka u državnom vlasništvu Odašiljači i veze jedina je predala ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1 kojima će se u potpunosti omogućiti dolazak Full HD TV-a na hrvatsko televizijsko tržište i izvan IPTV platformi.

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

18.06.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), zbog sve češćih upita građana, upozorava javnost na povećan oprez prilikom trgovanja CFD-ovima (ugovori za razlike), binarnim opcijama i drugim visokorizičnim financijskim instrumentima, a posebno stoga što se trgovanje takvim proizvodima prvenstveno odvija on-line i preko manje poznatih inozemnih posrednika. U posljednje vrijeme zapaženi su slučajevi trgovanja putem internetskih stranica