Microsoft kupio InRelease za automatsko uvođenje programskih komponenti

Microsoft kupio InRelease za automatsko uvođenje programskih komponenti
Fotolia

Microsoft je od tvrtke InCycle kupio InRelease alat za automatsko uvođenje programskih komponenti za ciljane usluge u različitim okruženjima. InCycle je kanadska tvrtka koja se specijalizirala za upravljanje životnim ciklusom aplikacija (ALM)i upravljanje distribucijom rješenja na Microsoft .NET platformi.

Microsoft je kupio samo InRelease poslovnu jedinicu, a ostatak tvrtke će nastaviti djelovati samostalno i usredotočiti se na ALM savjetovanje. Tvrtka InCycle osnovana je 2002., te se prošle godine spojila s tvrtkom Sirk Technologies koja je isto tako specijalizirana za ALM.

InRelease omogućuje .NET timovima automatizaciju ciklusa izdavanja njihovih aplikacija. Automatizacija implementacije ide izravno iz Microsoft Team Foundation Server, Microsoftovog vlastitog ALM i DevOps rješenja , u svim sredinama uključujući i proizvodnju. Time se osigurava da sve implementacije budu provedene na jednak način.

Microsoftov korporativni potpredsjednik S. Somasegar je izjavio kako je DevOps sve važniji dio ALM sustava zbog sve bržeg tempa razvoja i implementacije kvalitetnih aplikacija.

InRelease je već integriran izravno s Team Foundation Serverom, te se tvrtka nada kako će ovom kupnjom uspjeti dodati Release Management na Team Foundation Server.