Microsoft izbacio novi video „holodeck“ tehnologije

Microsoft izbacio novi video „holodeck“ tehnologije
Star Trek

Microsoft je objavio video svoje nove tehnologije IllumiRoom, koja je već predstavljena na CES konferenciji u siječnju ove godine. Riječ je o tehnologiji koja koristi poprilično jednostavne komponente za stvaranje impresivnih projekcija u stvarnom vremenu.

IllumiRoom tehnologija koristi spoj standardnih hardverskih komponenata i izvanrednog softvera, te je namijenjena za proširivanje slike van televizijskog ekrana. Pomoću projektora i Microsoft Kinecta skenira se prostor i predmeti na koje će se vršiti projekcija te putem softvera projekcija proširuje vidno polje na prostor oko televizijskog ekrana.

Za sada su moguće samo jednostavne projekcije svjetlosnih efekta, pahuljica snijega, eksplozija, ili dijelova nivoa koji nisu previše kompleksni.

Kako je Microsoft objavio video pred samo predstavljanje nove Xbox konzole koje je zakazano za 21. svibnja, postavlja se pitanje hoće li IllumiRoom biti dio te igraće konzole. No, zbog mogućnosti projekcije samo jednostavnijih svjetlosnih efekata malo je vjerojatno da ćemo ovu tehnologiju vidjeti uz novo predstavljeni Xbox.