Microsoft Hrvatska na Danu za partnere predstavio strategiju i planove za 2020

Microsoft Hrvatska na Danu za partnere predstavio strategiju i planove za 2020

Microsoft Hrvatska je tradicionalno u prvom kvartalu okupio domaće poslovne partnere na Danu za partnere da bi im predstavio svoju strategiju i programe za 2020. godinu. Partneri su se tijekom programa u kojem je sudjelovalo 10 predavača upoznali s novostima o Microsoft proizvodima, s partnerskim programima te s primjenjivim marketinškim smjernicama i strategijama.

Microsoft je novu poslovnu godinu započeo 1. srpnja 2019, a partneri će i tijekom 2020. biti bitni sudionici u poslovanju tvrtke. Svijet se uz pomoć tehnologije ubrzano mijenja pa su nove aplikacije, alati i rješenja svakodnevna pojava, a Microsoftov zadatak je da bude na čelu digitalne transformacije te korisnicima u svakom trenutku pruži ono najbolje što tehnologija nudi za njihovo poslovanje. Uvod u program za partnere održala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. Tijekom predavanja Let’s achieve more together Skoko je istaknula: „U doba u kojem tehnologija svakodnevno mijenja svijet, Microsoft zajedno sa svojim partnerima hrvatskim korisnicima u svakom trenutku želi pružiti najbolja rješenja koja će im omogućiti uspjeh na njihovom putu digitalne transformacije. Da bismo to postigli, bitno je da zajedno pokrenemo promjene i naše strategije prilagodimo potrebama tržišta. Zato smo danas okupili partnere da bismo im predstavili našu strategiju i programe koji digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj mogu dati brži tempo i učiniti gospodarstvo konkurentnijim.“

Myladie Stombou, regionalna direktorica za partnerske strategije i programe u Microsoftu održala je predavanje na kojem je predstavila dva domaća primjera dobre prakse i uspješne suradnje s partnerima – suradnju s Gradom Šibenikom i projekt Chatbot koji je realiziran za vodeću hrvatsku naftnu kompaniju INA. „Živimo u uzbudljivom vremenu globalne digitalne transformacije u kojem se korisnici i dalje okreću prema oblaku i ubrzavaju svoju digitalnu transformaciju, stvarajući nove mogućnosti za Microsoft i partnere u razvoju i zajedničkom isporučivanju rješenja. Partneri – bez obzira nude li aplikacije ili usluge - igraju ključnu ulogu u pružanju stvarne vrijednosti korisnicima. Konačno, naš cilj je pomoći našim kupcima u Hrvatskoj da pronađu pravog partnera s pravim rješenjem u pravo vrijeme,“ komentirala je Myladie Stombou nakon svog izlaganja. U programu je sudjelovalo još osam Microsoftovih stručnjaka koji su predstavili Dynamics 365 Solutions, Azure novosti, tehnologije koje su danas neophodne na modernom radnom mjestu, poput Microsofta 365, suradnju s neprofitnim sektorom te trendove u svijetu zapošljavanja i marketinga.

Tijekom programa istaknuta su i priznanja partnerima za 2019. godinu. Na globalnoj partnerskoj konferenciji Microsoft Inspire priznanje Partner godine za Hrvatsku je dobio Hrvatski telekom. U kategoriji Najveći prihod od računarstva u oblaku 2019. priznanje je dobila tvrtka Combis. Za najbolju implementaciju alata za moderno radno mjesto u segmentu velikih korisnika priznanje su dobili SPAN / Infocumulus. U kategoriji Neizravne prodaje priznanje za najveći prihod od računarstva u oblaku dobili su ECS Eurocomputer Systems, a u kategoriji Najveći broj djelatnika educiranih kroz Microsoft treninge SPAN, Adacta i Hrvatski telekom.

Još iz kategorije

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

17.10.2019. komentiraj

„Od 2000. godine pa do kraja 2018. broj kartica je povećan za 3,5 puta, broj bankomata za 6,5 puta, a EFT POS terminala za 12 puta. Izazovi s kojima se financijske institucije susreću u posljednje vrijeme odnose se prvenstveno na proces digitalne transformacije u financijskom sektoru. Upravo to je i središnja tema ovogodišnje Konferencije, uključujući primjenu nove regulative poput PSD2 Direktive i SEPA pravila“, istaknula je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Vanja Dominović na otvaranju konferencije SmartCard 2019 koja se održava u Biogradu na Moru, od 14. do 16. listopada. Organizator Konferencije je riječka tvrtka Case u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom.

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

17.10.2019. komentiraj

Tijekom dva dana, 10. i 11. listopada, treće izdanje AI2FUTURE konferencije okupilo je više od 200 sudionika željnih da nauče više o tehnologiji današnjice koja je svim ICT stručnjacima omiljeni buzzword, no posljednjih godina u Hrvatskoj se i sve više primjenjuje pri kreiranju rješenja namijenjenih globalnom tržištu. Primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti konkurentnost i profitabilnost, a na konferenciji se moglo čuti više i o nedavno predstavljenom dokumentu „Potencijal umjetne inteligencije za Hrvatsku“, koji je izradila HUP -Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti.

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

16.10.2019. komentiraj

Serengeti  je najavio drugu godišnju konferenciju GetiCon namijenjenu developerima i programerima, koja će se održati u Varaždinu, 26. listopada pod motom Ambition 4.0. Tijekom jednodnevne tehnološke konferencije stručnjaci Serengetija i međunarodni poslovni partneri će kroz niz predavanja sudionicima predstaviti neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.