Microsoft Hrvatska na Danu za partnere predstavio strategiju i planove za 2020

Microsoft Hrvatska na Danu za partnere predstavio strategiju i planove za 2020

Microsoft Hrvatska je tradicionalno u prvom kvartalu okupio domaće poslovne partnere na Danu za partnere da bi im predstavio svoju strategiju i programe za 2020. godinu. Partneri su se tijekom programa u kojem je sudjelovalo 10 predavača upoznali s novostima o Microsoft proizvodima, s partnerskim programima te s primjenjivim marketinškim smjernicama i strategijama.

Microsoft je novu poslovnu godinu započeo 1. srpnja 2019, a partneri će i tijekom 2020. biti bitni sudionici u poslovanju tvrtke. Svijet se uz pomoć tehnologije ubrzano mijenja pa su nove aplikacije, alati i rješenja svakodnevna pojava, a Microsoftov zadatak je da bude na čelu digitalne transformacije te korisnicima u svakom trenutku pruži ono najbolje što tehnologija nudi za njihovo poslovanje. Uvod u program za partnere održala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. Tijekom predavanja Let’s achieve more together Skoko je istaknula: „U doba u kojem tehnologija svakodnevno mijenja svijet, Microsoft zajedno sa svojim partnerima hrvatskim korisnicima u svakom trenutku želi pružiti najbolja rješenja koja će im omogućiti uspjeh na njihovom putu digitalne transformacije. Da bismo to postigli, bitno je da zajedno pokrenemo promjene i naše strategije prilagodimo potrebama tržišta. Zato smo danas okupili partnere da bismo im predstavili našu strategiju i programe koji digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj mogu dati brži tempo i učiniti gospodarstvo konkurentnijim.“

Myladie Stombou, regionalna direktorica za partnerske strategije i programe u Microsoftu održala je predavanje na kojem je predstavila dva domaća primjera dobre prakse i uspješne suradnje s partnerima – suradnju s Gradom Šibenikom i projekt Chatbot koji je realiziran za vodeću hrvatsku naftnu kompaniju INA. „Živimo u uzbudljivom vremenu globalne digitalne transformacije u kojem se korisnici i dalje okreću prema oblaku i ubrzavaju svoju digitalnu transformaciju, stvarajući nove mogućnosti za Microsoft i partnere u razvoju i zajedničkom isporučivanju rješenja. Partneri – bez obzira nude li aplikacije ili usluge - igraju ključnu ulogu u pružanju stvarne vrijednosti korisnicima. Konačno, naš cilj je pomoći našim kupcima u Hrvatskoj da pronađu pravog partnera s pravim rješenjem u pravo vrijeme,“ komentirala je Myladie Stombou nakon svog izlaganja. U programu je sudjelovalo još osam Microsoftovih stručnjaka koji su predstavili Dynamics 365 Solutions, Azure novosti, tehnologije koje su danas neophodne na modernom radnom mjestu, poput Microsofta 365, suradnju s neprofitnim sektorom te trendove u svijetu zapošljavanja i marketinga.

Tijekom programa istaknuta su i priznanja partnerima za 2019. godinu. Na globalnoj partnerskoj konferenciji Microsoft Inspire priznanje Partner godine za Hrvatsku je dobio Hrvatski telekom. U kategoriji Najveći prihod od računarstva u oblaku 2019. priznanje je dobila tvrtka Combis. Za najbolju implementaciju alata za moderno radno mjesto u segmentu velikih korisnika priznanje su dobili SPAN / Infocumulus. U kategoriji Neizravne prodaje priznanje za najveći prihod od računarstva u oblaku dobili su ECS Eurocomputer Systems, a u kategoriji Najveći broj djelatnika educiranih kroz Microsoft treninge SPAN, Adacta i Hrvatski telekom.

Još iz kategorije

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

05.06.2020. komentiraj

Nova normala je tu, ne radimo više od doma. Iz medija su protekla 3 mjeseca iskakali naslovi kako iskoristiti vrijeme doma, što naučiti, koje su opcije online učenja. Međutim, koliko su stvarno građani vrijeme socijalnog distanciranja iskoristili za učenje, ispitali smo u anketi na gotovo 150 ispitanika.

HNB zbog korone ostao bez gotovo 2 milijarde eura pričuva

HNB zbog korone ostao bez gotovo 2 milijarde eura pričuva

05.06.2020. komentiraj

Bruto međunarodne pričuve Hrvatske narodne banke (HNB) su u podacima te institucije krajem travnja iznosile 15,98 milijardi eura što je 3,2 posto manje u odnosu na ožujak i 13,9 posto manje nego na kraju travnja 2019. godine, što je izravna posljedica pandemije covida 19.

Infobip ocijenjen najboljim pružateljem A2P SMS usluga u svijetu

Infobip ocijenjen najboljim pružateljem A2P SMS usluga u svijetu

05.06.2020. komentiraj

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, proglašen je najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga na svijetu, prema ocjenama 353 telekom operatora diljem svijeta i 315 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju. Četvrta je to godina za redom u kojoj Infobip osvaja prvo mjesto prema ocjenama mobilnih operatora i druga godina za redom prema ocjenama vodećih svjetskih kompanija iz različitih industrijskih sektora.