Microsoft donosi DirectX 12 na Windows 7

Microsoft donosi DirectX 12 na Windows 7

Microsoft se odlučio potpuno zaprepastiti Windows 7 korisnike tako što im je omogućio DirectX 12 za World of Warcraft. Dakle, developeri su zahvaljujući toj igri dobili priliku napraviti bolji posao te rasteretiti CPU kako bi igranje ostalo neometano i to je sjajna stvar, ali u ovoj priči ipak se nameće kao tema nešto drugo.

Naime, otkako se pojavio DirectX 12, naglašavano je da će biti dostupan samo i isključivo na Windows 10, što WDDM 2.0 driver stack i potvrđuje. A onda se odjednom dogodi nešto ovako bizarno. S obzirom da je podrška za "sedmicu" završila i da će ona sigurnosna biti ukinuta u siječnju iduće godine, čudo da se Microsoft odlučio napraviti ovako velik korak naprijed.

Jer, ovakav dodatak gamerima koji su na "sedmici" znači još dulji život sa starijim operativnim sustavom i samim time se trud Microsofta da što više ljudi pređe na "desetku" nekako obezvređuje ili barem čini besmisleniji. Osim ako Microsoft nema nekakva saznanja kakva mi obični smrtnici nemamo. Naravno, vrlo vjerojatno jest tako.

Kao prvo, DX12 za Windows 7 zasad je omogućen samo za WoW, što znači da vjerojatno postoji neki sporazum s Blizzardom oko tog segmenta. Zatim, igre koje bi trebale biti u ponudi ekskluzivno s DX12 su sve od strane Microsofta, zatim Forza, Halo i Gears of War. Možda se s vremenom pojavi još neka, ali u konačnici riječ je o specifičnim igrama, što zapravo sve ovo nekako po dojmu ostavlja kao svojevrsni emulator.

Još treba dočekati što Microsoft ima službeno za reći na ovu temu, ali to će objasniti sve te tehničke detalje koji ne zanimaju širu gamersku zajednicu. Njoj je ipak najbitnije da će sve raditi kako treba, čak i po pitanju grafičkih kartica jer, primjerice, Nvidia i AMD tvrde da nikakvi posebni driveri neće trebati da bi iskustvo bilo bez poteškoća, već da će sve biti potpuno normalno kao i za Windows 10 korisnike.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.