Microsoft donosi DirectX 12 na Windows 7

Microsoft donosi DirectX 12 na Windows 7

Microsoft se odlučio potpuno zaprepastiti Windows 7 korisnike tako što im je omogućio DirectX 12 za World of Warcraft. Dakle, developeri su zahvaljujući toj igri dobili priliku napraviti bolji posao te rasteretiti CPU kako bi igranje ostalo neometano i to je sjajna stvar, ali u ovoj priči ipak se nameće kao tema nešto drugo.

Naime, otkako se pojavio DirectX 12, naglašavano je da će biti dostupan samo i isključivo na Windows 10, što WDDM 2.0 driver stack i potvrđuje. A onda se odjednom dogodi nešto ovako bizarno. S obzirom da je podrška za "sedmicu" završila i da će ona sigurnosna biti ukinuta u siječnju iduće godine, čudo da se Microsoft odlučio napraviti ovako velik korak naprijed.

Jer, ovakav dodatak gamerima koji su na "sedmici" znači još dulji život sa starijim operativnim sustavom i samim time se trud Microsofta da što više ljudi pređe na "desetku" nekako obezvređuje ili barem čini besmisleniji. Osim ako Microsoft nema nekakva saznanja kakva mi obični smrtnici nemamo. Naravno, vrlo vjerojatno jest tako.

Kao prvo, DX12 za Windows 7 zasad je omogućen samo za WoW, što znači da vjerojatno postoji neki sporazum s Blizzardom oko tog segmenta. Zatim, igre koje bi trebale biti u ponudi ekskluzivno s DX12 su sve od strane Microsofta, zatim Forza, Halo i Gears of War. Možda se s vremenom pojavi još neka, ali u konačnici riječ je o specifičnim igrama, što zapravo sve ovo nekako po dojmu ostavlja kao svojevrsni emulator.

Još treba dočekati što Microsoft ima službeno za reći na ovu temu, ali to će objasniti sve te tehničke detalje koji ne zanimaju širu gamersku zajednicu. Njoj je ipak najbitnije da će sve raditi kako treba, čak i po pitanju grafičkih kartica jer, primjerice, Nvidia i AMD tvrde da nikakvi posebni driveri neće trebati da bi iskustvo bilo bez poteškoća, već da će sve biti potpuno normalno kao i za Windows 10 korisnike.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.