Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Microsoftu nisu strane ranjivosti u operativnom sustavu Windows, ali s dolaskom “desetke” i Windows Defendera, situacija se počela mijenjati na bolje, toliko bolje da trenutno korisnici nemaju potrebe okretati se dodatnim antivirusnim rješenjima pa su u Microsoftu toliko motivirani da su odlučili svoju zaštitu ponuditi i za Android operativni sustav.

Google je svjestan koliko propusta postoji u njegovom sustavu namijenjenom mobilnim uređajima i svi pokušaji da se to spriječi nisu urodili plodom na adekvatan način, bez obzira što svakog mjeseca Google uklanja na stotine "zaraženih" aplikacija, kao i aplikacija koje na bilo koji način predstavljaju prijetnju korisnicima.

U svemu tome mogao bi pomoći Microsoft, čiji sustav za zaštitu Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) čini odličan posao na računalima. Ponajprije jer Microsoft ima partnerstva s velikim kompanijama kao Bitdefender, Lookout i Ziften, a podaci koji su pomogli da se obavi taj odličan posao su vezani za operativne sustave macOS, Linux, iOS i Android. Dakle, Microsoft ima jako dobar uvid u situaciju, posebno kad se tome pridodaju i podaci vezani uz Windows te silne prijetnje koje se "vrte" oko njega.

Sve ovo samo je nastavak poboljšanja koja Microsoft unosi u Windows Defender Advanced Threat Protection. Jer, ta kompanija ima jasan plan s Windows 10 operativnim sustavom od prvog dana njegova pojavljivanja prije pet godina. A to je potpuna kontrola nad svime što nudi "unutar kuće", uključujući i, u ovom slučaju, antivirusni alat Windows Defender.

A uskoro ćemo se uvjeriti može li Microsoft Defender ATP for Android polučiti odlične rezultate pa pozicionirati Microsoft na sami vrh kad se radi o sigurnosnim rješenjima. Ne tako davno tako nešto bi naišlo na sumnju i nevjericu, ali vremena se ipak mijenjaju...

Još iz kategorije

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

Pripremom kave na ovaj način možete produžiti svoj život za nekoliko godina

23.01.2021. komentiraj

Kava razbuđuje i pokreće dan mnogih ljudi diljem svijeta, ali ima i pozitivne učinke na ljudsko zdravlje. Naravno, ako se pije u umjerenim količinama, kao i sve ostalo u životu što konzumiramo. U takvom slučaju može smanjiti rizik od smrti povezanih s kardiovaskularnim bolestima za 15 posto.

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja predlažu mjere koje će spasiti mnoge poduzetnike od propasti

23.01.2021. komentiraj

Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja poslali su dopis Vladi Republike Hrvatske i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu su upozorili na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka kojima se u potpunosti ili djelomično ograničava rad. Ističemo da su navedene odluke o ograničenju poslovanja mnoge poduzetnike dovele u nezavidan položaj.

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

22.01.2021. komentiraj

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.