Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Microsoftu nisu strane ranjivosti u operativnom sustavu Windows, ali s dolaskom “desetke” i Windows Defendera, situacija se počela mijenjati na bolje, toliko bolje da trenutno korisnici nemaju potrebe okretati se dodatnim antivirusnim rješenjima pa su u Microsoftu toliko motivirani da su odlučili svoju zaštitu ponuditi i za Android operativni sustav.

Google je svjestan koliko propusta postoji u njegovom sustavu namijenjenom mobilnim uređajima i svi pokušaji da se to spriječi nisu urodili plodom na adekvatan način, bez obzira što svakog mjeseca Google uklanja na stotine "zaraženih" aplikacija, kao i aplikacija koje na bilo koji način predstavljaju prijetnju korisnicima.

U svemu tome mogao bi pomoći Microsoft, čiji sustav za zaštitu Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) čini odličan posao na računalima. Ponajprije jer Microsoft ima partnerstva s velikim kompanijama kao Bitdefender, Lookout i Ziften, a podaci koji su pomogli da se obavi taj odličan posao su vezani za operativne sustave macOS, Linux, iOS i Android. Dakle, Microsoft ima jako dobar uvid u situaciju, posebno kad se tome pridodaju i podaci vezani uz Windows te silne prijetnje koje se "vrte" oko njega.

Sve ovo samo je nastavak poboljšanja koja Microsoft unosi u Windows Defender Advanced Threat Protection. Jer, ta kompanija ima jasan plan s Windows 10 operativnim sustavom od prvog dana njegova pojavljivanja prije pet godina. A to je potpuna kontrola nad svime što nudi "unutar kuće", uključujući i, u ovom slučaju, antivirusni alat Windows Defender.

A uskoro ćemo se uvjeriti može li Microsoft Defender ATP for Android polučiti odlične rezultate pa pozicionirati Microsoft na sami vrh kad se radi o sigurnosnim rješenjima. Ne tako davno tako nešto bi naišlo na sumnju i nevjericu, ali vremena se ipak mijenjaju...

Još iz kategorije

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

09.08.2020. komentiraj

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

07.08.2020. komentiraj

U narednom će periodu novi vlak bečke podzemne željeznice najprije biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se osigurali uvjeti za njegovo puštanje u promet. Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien” početkom srpnja predstavilo je prvi potpuno automatizirani vlak podzemne željeznice. Naime, isporučen je prvi od 34 vlakova nove generacije koji se proizvode u Siemensovim pogonima u bečkom okrugu Simmering. Kako ističu iz Siemensa, ovaj je vlak zahvaljujući brojnim inovacijama i digitalnim rješenjima jedan od najmodernijih vlakova podzemne željeznice na svijetu.

Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

07.08.2020. komentiraj

U današnje vrijeme brojne vrhunske fotografije snimljene su pametnim telefonima koji su svojom dostupnošću podržali popularizaciju fotografije. Pametne telefone danas često koriste i vrhunski fotografi, a Huawei je zato odlučio okupiti radove poznatih hrvatskih i slovenskih fotografa raznih profila na izložbi nazvanoj 'Trenutak'.