NOVA OTPUŠTANJA

Meta planira smanjiti broj osoblja jedinice Metaverse Silicon

Meta planira smanjiti broj osoblja jedinice Metaverse Silicon
Depositphotos

Meta  planira otpustiti zaposlenike iz odjela Reality Labs usredotočenog na razvoj prilagođenog silicija za svoje metaverse proizvode. Prema medijskim izvješćima, zaposlenici Facebook Agile Silicon Teama (FAST) obaviješteni su o ukidanju radnih mjesta na internom forumu za rasprave.

Predstavnik Meta Platformsa rekao je da je tvrtka prošlog mjeseca obavijestila pogođene timove i da su otpuštanja dio prethodno najavljenog plana za učinkovitiji rad. Reuters je izvijestio da nije mogao utvrditi broj pogođenih, ali je izvor rekao da jedinica za silicij ima oko 600 zaposlenika.

Odjel FAST zadužen je za razvoj prilagođenih čipova za hardverske uređaje kako bi se smanjila ovisnost Meta Platforme o dobavljačima čipova trećih strana, uključujući Intel i Qualcomm. Meta Platforms je prošlog tjedna predstavila svoje najnovije slušalice, Quest 3. Pokreće Qualcommov Snapdragon XR2 Gen 2 procesor dizajniran posebno za pametne naočale.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg bio je na misiji da Metu učini učinkovitijom od kraja 2022., što je rezultiralo širokim rasponom otpuštanja radnih mjesta. Broj zaposlenih u tvrtki u lipnju iznosio je 71.469, što je pad od 14 posto u odnosu na prošlu godinu. Jedinica Reality Labs zabilježila je operativni gubitak od 3,7 milijardi dolara u drugom tromjesečju, u odnosu na 2,8 milijardi dolara u usporedivom razdoblju 2022., uz pad prodaje sa 425 milijuna dolara na 276 milijuna dolara.