Mercedes predstavio budućnost vožnje s autonomnim samovozećim automobilom

Mercedes predstavio budućnost vožnje s autonomnim samovozećim automobilom
Mercedes-Benz

Google nije jedina tvrtka koja radi na konceptu samovozećeg automobila. Mnogi drugi proizvođači zainteresirani su za takvu koncepciju, a za sada je najdalje otišao Mercedes Benz. Luksuzni pametni self-driving Mercedesi su koncepcija koja je predstavljena na CES-u, a od karakteristika ističe se električni motor i vodik kao pogonsko gorivo.

Struktura ovog luksuznog automobila temelji se na ugljičnim vlaknima, aluminiju i čeliku. Putnici u automobilu povezani su s vanjskim svijetom preko šest touchscreen zaslona koji su postavljeni na vrata, a putnici mogu pomoću gesta i pokreta očiju vidjeti što se događa izvan automobila.

Službeni naziv ovog modela budućnosti je F 015, dug je 17 metara i visok 5 metara, a naplatci su 26-inčni. Sjedala se mogu okretati kako bi se vodio razgovor licem u lice, a predsjednik Daimler AG i šef Mercedes-Benza, Cars Dieter Zetsche, izjavio je kako će automobil postati mobilni životni prostor. Inače, s F 015 može se i ručno upravljati, naravno, ako to putnici žele.