Megatrendov webinar o Integraciji web scraping procesa u IBM Watson platformu

Megatrendov webinar o Integraciji web scraping procesa u IBM Watson platformu

Megatrend poslovna rješenja organiziraju webinar na temu „Integracija web scraping procesa u IBM Watson platformu“. Webinar će se održati u utorak 26. svibnja 2020. s početkom u 14 sati, a održat će ga  podatkovni znanstvenik Domagoj Marić. Sudjelovanje je potpuno besplatno, a registraciju možete obaviti putem linka.

Bitnost ovog područja leži u vrijednosti informacija koje se danas mogu pronaći na Internetu. Više informacija i bolje informacije od iznimne su važnosti za donošenje boljih poslovnih odluka u sadašnjosti i budućnosti.

Osnovni koncepti, procesi i najbolje prakse izvođenja web scrapinga i web crawlinga, alati za web scraping u Pythonu, uključujući i vrlo popularne Python module requests i beautifulsoup te obrada prirodnog jezika dio su tema koje æe webinar pokriti.

U zadnjem dijelu webinara planirana je i kratka demonstracija izradnje vlastitog web scrapera, te njegove integracije u Watson Studio pomoću Jupyter Notebooka, kako bi dobili data assete koje možemo koristiti u daljnjim procesima strojnog učenja.

Na kraju webinara sudionici će imati priliku i postavljati pitanja ili upite oko potencijalnih primjena tehnologija web scrapinga ili obrade prirodnog jezika u vlastitim poslovnim procesima.

Još iz kategorije

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

02.06.2020. komentiraj

Superdata je objavio listu najprofitabilnijih igara za konzole tijekom travnja ove godine. Animal Crossing: New Horizons je zadržao prvo mjesto na ovoj listi, dok su se iza njega redom nalazili Final Fantasy 7 Remake, FIFA 20, Grand Theft Auto V, NBA 2K20, Doom Eternal, Fortnite, Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, Call of Duty: Modern Warfare i Resident Evil 3.

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.