Megatrendov webinar o Integraciji web scraping procesa u IBM Watson platformu

Megatrendov webinar o Integraciji web scraping procesa u IBM Watson platformu

Megatrend poslovna rješenja organiziraju webinar na temu „Integracija web scraping procesa u IBM Watson platformu“. Webinar će se održati u utorak 26. svibnja 2020. s početkom u 14 sati, a održat će ga  podatkovni znanstvenik Domagoj Marić. Sudjelovanje je potpuno besplatno, a registraciju možete obaviti putem linka.

Bitnost ovog područja leži u vrijednosti informacija koje se danas mogu pronaći na Internetu. Više informacija i bolje informacije od iznimne su važnosti za donošenje boljih poslovnih odluka u sadašnjosti i budućnosti.

Osnovni koncepti, procesi i najbolje prakse izvođenja web scrapinga i web crawlinga, alati za web scraping u Pythonu, uključujući i vrlo popularne Python module requests i beautifulsoup te obrada prirodnog jezika dio su tema koje æe webinar pokriti.

U zadnjem dijelu webinara planirana je i kratka demonstracija izradnje vlastitog web scrapera, te njegove integracije u Watson Studio pomoću Jupyter Notebooka, kako bi dobili data assete koje možemo koristiti u daljnjim procesima strojnog učenja.

Na kraju webinara sudionici će imati priliku i postavljati pitanja ili upite oko potencijalnih primjena tehnologija web scrapinga ili obrade prirodnog jezika u vlastitim poslovnim procesima.