Među prvima u EU korisnici hrvatskog sustava sami biraju vrstu COVID potvrde

Među prvima u EU korisnici hrvatskog sustava sami biraju vrstu COVID potvrde

Kako bi odgovorili na zahtjeve korisnika sustav EU digitalnih COVID potvrda u RH od 1. siječnja 2022. godine omogućava odabir preuzimanja željene vrste potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju. Osobama koje imaju osnovu za više vrsta potvrda sustav je do sada nudio potvrdu koja je najpovoljnija za njih, odnosno, onu koja traje najduže. Kroz sustav COVID potvrda u RH od 1. lipnja prošle godine izdano je više od 5 milijuna potvrda, bez greške u radu.

S obzirom na sve češće zahtjeve za potvrdama o testiranju pojedinih država članica, unatoč postojećim potvrdama o cijepljenu ili preboljenju, AKD je omogućio korisnicima samostalni izbor i preuzimanje željenih potvrda. Kao i ranije građani svoje potvrde mogu preuzeti kroz sustav e-Građani ili na lokacijama na kojima se izdaju potvrde.

Podsjetimo, sustav za izdavanje EU COVID potvrda nema ograničenje u broju važećih potvrda koje je moguće preuzeti.

AKD prati propise koji reguliraju izdavanje EU digitalnih COVID potvrda i promptno implementira sva nova pravila, a u isto vrijeme osluškuje potrebe i komentare korisnika kako bi im osigurali jednostavnije korištenje. S ciljem osiguravanja što boljeg korisničkog iskustva kontinuirano se nadograđuje i mobilna aplikacije CovidGO. Aplikacija je preuzeta više od 500 tisuća puta, a ovisno o potrebama, građani je koriste za validaciju potvrda te za pohranjivanje potvrde u digitalni novčanik.