Medijske tvrtke koje nude uslugu videa na zahtjev predstavile koaliciju medijskog sektora koji bilježi najbrži rast u Europskoj uniji

Medijske tvrtke koje nude uslugu videa na zahtjev predstavile koaliciju medijskog sektora koji bilježi najbrži rast u Europskoj uniji

Tvrtke koje nude uslugu videa na zahtjev (VOD) službeno su predstavile Europsku VOD koaliciju. Koalicija predstavlja iznimno uspješan audiovizualni sektor streaminga u Europi i poticat će dijalog donositelja političkih i regulatornih odluka u ime tvrtki čije poslovanje obuhvaća investiranje i distribuiranje audiovizualnih sadržaja u zemljama Europe.

Europska VOD koalicija okuplja tvrtke koje nude usluge videa na zahtjev (VOD) i digitalne zabave, te koje dijele slične vrijednosti i investiraju u distribuciju audiovizualnih sadržaja u europskim zemljama. Među članovima koalicije su CHILI, FilmDoo, NBCUniversal, Netflix, Nokzedoc, Nordic Entertainment Group AB, Paramount, Pickbox, Sky, Sooner, StarzPlay, TVN, Universciné Belgium i Warner Bros. Discovery.

Prema podatcima Europskog audiovizualnog opservatorija, usluga videa na zahtjev u Europi tijekom desetljetnog razdoblja od 2010. do 2020. godine zabilježila je eksponencijalni rast od 3000 %. Nijedan drugi medijski sektor u Europi nije imao takav rast. Danas više Europljana prati audiovizualne sadržaje preko streaminga nego na bilo koji drugi način. Privlači ih raznolikost sadržaja te velik izbor usluga i ponuda. Očekuje se da će broj pretplatnika usluga videa na zahtjev u Europskoj uniji do kraja ove godine dosegnuti broj od 140 milijuna korisnika.

„Tvrtke koje pružaju uslugu prijenosa videa na zahtjev, poput naše usluge Viaplay, među najbrže su rastućim i najinovativnijim tvrtkama u europskoj medijskoj i zabavnoj industriji. Mi ulažemo u održivu i raznovrsnu proizvodnju medijskog sadržaja u cijeloj Europi i nastojimo pružiti korisnicima širok izbor lokalnih i međunarodnih programa. Da bi se ta europska priča o uspjehu nastavila, potrebna nam je politika koja gleda u budućnost, koja će voditi računa o brzim promjenama u ukusu korisnika i koja će osigurati da europski operateri nastave ulagati u daljnji razvoj internetske infrastrukture. Potražnja za europskim pričama nikad nije bila veća i ovo je prava prilika da europski stvaratelji i kreatori sadržaja pokažu koliko su nadareni“, izjavila je Julia Maxwell, potpredsjednica tvrtke Nordic Entertainment Group za regulatornu i javnu politiku.

Rast industrije videa na zahtjev potaknuo je val potražnje za kreativcima u cijeloj Europi. „Stvaratelji i autori sadržaja među našim članovima imaju veći izbor mogućih partnera, a njihov rad doprijet će do šire publike jer se naši sadržaji gledaju u cijelom svijetu“, kaže Daniel Friedlaender, Skyev voditelj za Europu i predsjednik Koalicije.

„Sada treba poticati tvrtke da nastave investirati u usluge videa na zahtjev u regiji, a ne sputavati industriju pretjeranom regulacijom. Želimo nova kreativna rješenja, prisutnost na novim tržištima, želimo stvarati i distribuirati najbolje sadržaje na svijetu“, dodao je Friedlaender.

Još iz kategorije

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

22.05.2022.

Na Huawei Digital Talent Summitu, organiziranom u sklopu UNESCO-ove Svjetske konferencije o visokom obrazovanju, sudjelovalo je više od 80 stručnjaka za sustav obrazovanja iz niza zemalja, uključujući Ivicu Šuška, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

21.05.2022.

Prema AmChamu, Hrvatska je jedna od zemalja EU koja se mogla pohvaliti zavidnom razinom digitalizacije zdravstva i zdravstvenog sustava. Međutim, počela je stagnirati. Preporuke za hrvatsko zdravstvo do 2027. baziraju se na digitalizaciji, podupiranju razvoja i korištenja digitalnih softverskih rješenja namijenjenih poticanju zdravlja i prevenciji bolesti i digitalnoj povezanosti svih segmenata zdravstvenog sustava (od bolnice, primarna zdravstvena zaštita, njega i rehabilitacija). Financije tu ne bi smjele biti prepreka jer se sredstva mogu povući iz EU fondova, dok je sam informatički sustav funkcionalan i na sasvim dobroj razini.

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

20.05.2022.

Hrvatski Telekom zajedno s tvrtkom Sustav javnih bicikala i Gradom Splitom danas je predstavio sustav javnih bicikala u Klisu, koji su u toj općini postavljeni u sklopu EU projekta 'Biraj biciklu!', ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.