Mark Zuckerberg sada je treći najbogatiji čovjek na svijetu

Mark Zuckerberg sada je treći najbogatiji čovjek na svijetu
DepositPhotos

Osnivač Amazona Jeff Bezos i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, čije je bogatstvo procijenjeno na 141 milijardu američkih dolara. No, dok to nije novost i velika priča, jest ona da se na treće mjesto uspio prometnuti osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, koji sad vrijedi 81,6 milijardi dolara, 373 milijuna više no investitor Warren Buffet.

Na drugom je mjestu osnivač Microsofta Bill Gates s 94,2 milijarde dolara. Ukupno se na Bloombergovoj listi nalazi 500 milijardera i s vrijednosti od 3,89 milijardi dolara je Denis O'Brien iz Media&Telecom. Spomenuti Zuckerberg je povećao svoje bogatstvo za 8,83 milijarde dolara na godišnjoj razini, bez obzira na sve probleme s kojima se suočio njegov Facebook ove godine. Dokaz je to i da na poslovanje sve to nije nimalo utjecalo.

Ipak, imponira Bezos, koji je u godinu dana povećao bogatstvo za nevjerojatnih 42,7 milijardi dolara te dodatno potvrdio snagu dokazanu još krajem 2017., koju je završio na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih ljudi svijeta. Nevjerojatno je i da nitko nije dosegnuo stotinu milijardi dolara.

Inače, treba napomenuti da bi ubrzo do nje mogao Buffet, koji je kupio 75 milijuna dionica Applea još početkom svibnja. Sad ih ima ukupno 240 milijuna pa kad najmoćnija kompanija svijeta poveća vrijednost, automatski će i Buffet skočiti u nebesa. Ne bi bilo čudno da u slučaju sjajnog Appleovog poslovanja dogodine na vrhu ove liste gledamo upravo ovog neuništivog 87-godišnjaka.

Što se pak tiče milijardera van Sjedinjenih Američkih Država, Španjolac Amancio Ortega najbolje je plasiran i ukupno je peti s vrijednosti od 76,1 milijardom dolara. Zanimljivi si u vlasnici Walmarta, koji vrijedno održavaju svoje bogatstvo između 40 i 45 milijardi dolara vrijednosti pa tako 15. Jim Walton vrijedi 41,6 milijardi, Rob Walton 41,4 milijarde i Alice Walton 40 milijardi dolara.