Malo vremena za prijavu za novinarsku nagradu Hrvoje Mateljić

Malo vremena za prijavu za novinarsku nagradu Hrvoje Mateljić
Fotolia

Poslovni tjednik Lider i ove je godine u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu raspisao natječaj za nagradu Hrvoje Mateljić za najbolje radove novinara koji prate gospodarstvo.

Na natječaj se može prijaviti još nekoliko dana, točnije do nedjelje, 25. studenoga. Kandidati se mogu prijaviti sami, na prijedlog kolega ili redakcija u kojima surađuju. Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi u svakoj kategoriji u obliku posebnog priznanja i novčanom iznosu od 10.000 kn. O nagradi odlučuje žiri sastavljen od uglednih novinara i urednika gospodarskih redakcija te stručnjaka iz gospodarstva.

Nagrada se dodjeljuje u 3 kategorije:

• novinaru za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju

• novinaru za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV)

• za najboljeg mladog novinara, do 29 godina, za novinarske radove o gospodarstvu

Podsjetimo, Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. - 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.

Radovi se šalju e-mailom na: [email protected] ili na digitalnom mediju poštom na adresu:  Lider, Savska 41, 10 000 Zagreb s naznakom ‘Za natječaj za dodjelu Nagrade Hrvoje Mateljić’