Nastavat širenja

M SAN Grupa kupila tvrtku Data Link i dodatno širi poslovanje s LED rasvjetom

M SAN Grupa kupila tvrtku Data Link i dodatno širi poslovanje s LED rasvjetom
Dražen Tomić / Tomich Productions

Jedna od najvećih domaći IT tvrtki i distributer IT opreme M SAN grupa objavila je kako je početkom svibnja točnije 5.5. predala obvezujuću ponudu za preuzimanje 100 posto udjela u bjelovarskoj tvrtki Data Link.  Završetak transakcije se očekuje kasnije tijekom godine.

Data Link je osnovan 1991. godine sa sjedištem u Bjelovaru. Kako sami ističu cilj je bio formirati tim IT stručnjaka koji će svojim djelovanjem učinkovito pokrivati cijelu Hrvatsku, te nuditi usluge održavanja računalnih sustava, brzo reagirajući na potrebe korisnika. U to vrijeme njihovi glavni klijent bili su Zavodi za platni promet (današnja FINA) i mnoge druge bankarske institucije, ali i proizvodne tvrtke koje koriste velike računalne sustave UNISYS.

Posljednjih godina tvrtka se fokusirala na razvoj i proizvodnju profesionalne LED rasvjete, razvoj proizvoda i tehnologije proizvodnje, softverskih rješenja i tehnologije LED rasvjetnih tijela. Preuzimanjem će m SAN Grupa tvrtku odati portfelju koji je krenuo preuzimanjem Omega Softwarea odnosno njihova poslovanja također s LED rasvjetom MS Lux.