LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

Zahvaljujući nadogradnji Appleovog operativnog sustava iOS 6.1 Hrvatska je jedna od 36 zemalja u kojoj će korisnici od sada svoje iPhone 5 uređaje moći koristiti u LTE mreži ((Long Term Evolution) ili četvrtoj generaciji mobilne telefonije. Kako bi svoj iPhone 5 mogli koristiti u HT i Vipnetovim mobilnim mrežama korisnici trebaju uključiti LTE opciju kod mobilnih operatera.

Zanimljivo je da odluku o tome kada počinje korištenje LTE mreža nije ovisilo o operaterima već isključivo o Appleu koji je dosad pristup radu s već ugrađenom LTE podrškom na iPhonu pet blokirao. LTE omogućuje brzine surfanja do 75 Mbps u downloadu te do 25 Mbps u uploadu.

Vip LTE opcija dostupna je na svim Vip pretplatničkim podatkovnim i govornim tarifama te omogućuje korištenje prve komercijalne LTE mreže u Hrvatskoj i dosad neviđene brzine surfanja preko pametnih LTE telefona, tableta ili računala uz USB LTE stick.

HT-ova LTE opcija također je dostupna korisnicima i u pretplatničkim i podatkovnim tarifama, ali se i kod jednog i drugog operatera ona dodatno naplaćuje.

Još iz kategorije

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

24.04.2019. komentiraj

Ovogodišnja titula PRO PR Vision Manager, koja se već 7 godina dodjeljuje za transparentnost u komunikacijama, uručena je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, gospođi Gordani Kovačević jer je ona, kao što stoji u obrazloženju članova komisije „u sklopu procesa rukovođenja, veoma važnu ulogu svih ovih godina posvećivala transparentnoj komunikaciji, koristeći različite tehnike i alate prema svim ciljnim javnostima na iskren, razumljiv i transparentan način, a svojim komunikacijskim porukama inspirirala je poslovnu zajednicu“.

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

23.04.2019. komentiraj

Kaspersky se u lipnju prošle godine našao u problemima na području Europske unije jer je optužen za špijunažu, baš kao u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 2017., no sve je ipak ispalo dobro jer Europska komisija nije pronašla dokaze za takve poteze.