LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

Zahvaljujući nadogradnji Appleovog operativnog sustava iOS 6.1 Hrvatska je jedna od 36 zemalja u kojoj će korisnici od sada svoje iPhone 5 uređaje moći koristiti u LTE mreži ((Long Term Evolution) ili četvrtoj generaciji mobilne telefonije. Kako bi svoj iPhone 5 mogli koristiti u HT i Vipnetovim mobilnim mrežama korisnici trebaju uključiti LTE opciju kod mobilnih operatera.

Zanimljivo je da odluku o tome kada počinje korištenje LTE mreža nije ovisilo o operaterima već isključivo o Appleu koji je dosad pristup radu s već ugrađenom LTE podrškom na iPhonu pet blokirao. LTE omogućuje brzine surfanja do 75 Mbps u downloadu te do 25 Mbps u uploadu.

Vip LTE opcija dostupna je na svim Vip pretplatničkim podatkovnim i govornim tarifama te omogućuje korištenje prve komercijalne LTE mreže u Hrvatskoj i dosad neviđene brzine surfanja preko pametnih LTE telefona, tableta ili računala uz USB LTE stick.

HT-ova LTE opcija također je dostupna korisnicima i u pretplatničkim i podatkovnim tarifama, ali se i kod jednog i drugog operatera ona dodatno naplaćuje.

Još iz kategorije

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

19.07.2019. komentiraj

Pametni telefoni, a pogotovo njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svoje svakodnevne obveze, postali su jedan od glavnih fizičkih, emocionalnih i psihičkih društvenih potreba. To pokazuje i najnovije istraživanje koje je Samsung proveo u suradnji s Atomik Research, neovisnom istraživačkom agencijom.