LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

Zahvaljujući nadogradnji Appleovog operativnog sustava iOS 6.1 Hrvatska je jedna od 36 zemalja u kojoj će korisnici od sada svoje iPhone 5 uređaje moći koristiti u LTE mreži ((Long Term Evolution) ili četvrtoj generaciji mobilne telefonije. Kako bi svoj iPhone 5 mogli koristiti u HT i Vipnetovim mobilnim mrežama korisnici trebaju uključiti LTE opciju kod mobilnih operatera.

Zanimljivo je da odluku o tome kada počinje korištenje LTE mreža nije ovisilo o operaterima već isključivo o Appleu koji je dosad pristup radu s već ugrađenom LTE podrškom na iPhonu pet blokirao. LTE omogućuje brzine surfanja do 75 Mbps u downloadu te do 25 Mbps u uploadu.

Vip LTE opcija dostupna je na svim Vip pretplatničkim podatkovnim i govornim tarifama te omogućuje korištenje prve komercijalne LTE mreže u Hrvatskoj i dosad neviđene brzine surfanja preko pametnih LTE telefona, tableta ili računala uz USB LTE stick.

HT-ova LTE opcija također je dostupna korisnicima i u pretplatničkim i podatkovnim tarifama, ali se i kod jednog i drugog operatera ona dodatno naplaćuje.