LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

LTE mreža u Hrvatskoj dostupna i na iPhonu 5

Zahvaljujući nadogradnji Appleovog operativnog sustava iOS 6.1 Hrvatska je jedna od 36 zemalja u kojoj će korisnici od sada svoje iPhone 5 uređaje moći koristiti u LTE mreži ((Long Term Evolution) ili četvrtoj generaciji mobilne telefonije. Kako bi svoj iPhone 5 mogli koristiti u HT i Vipnetovim mobilnim mrežama korisnici trebaju uključiti LTE opciju kod mobilnih operatera.

Zanimljivo je da odluku o tome kada počinje korištenje LTE mreža nije ovisilo o operaterima već isključivo o Appleu koji je dosad pristup radu s već ugrađenom LTE podrškom na iPhonu pet blokirao. LTE omogućuje brzine surfanja do 75 Mbps u downloadu te do 25 Mbps u uploadu.

Vip LTE opcija dostupna je na svim Vip pretplatničkim podatkovnim i govornim tarifama te omogućuje korištenje prve komercijalne LTE mreže u Hrvatskoj i dosad neviđene brzine surfanja preko pametnih LTE telefona, tableta ili računala uz USB LTE stick.

HT-ova LTE opcija također je dostupna korisnicima i u pretplatničkim i podatkovnim tarifama, ali se i kod jednog i drugog operatera ona dodatno naplaćuje.

Još iz kategorije

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

31.05.2020. komentiraj

Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika pod imenom “Ovdje štiti UGP“, u kojem kako sami tvrde da će njihovi članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

31.05.2020. komentiraj

Tvrtka Adata Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula, NAND flash proizvoda i dodataka za mobilne uređaje pokrenula je novu kampanju ‘Build to Create’ kako bi istakla svoj portfelj proizvoda savršeno prikladan za stvaratelje sadržaja. Ti proizvodi uključuju unutarnje i vanjske SSD uređaje vanjski tvdi disk, DRAM memorijski modul i memorijske kartice.

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

30.05.2020. komentiraj

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji u odnosu na travanj 2019. godine, što predstavlja najbržu dinamiku pada u novijoj hrvatskoj povijesti. Pad u ovogodišnjem travnju rezultat je mjera u borbi protiv koronavirusa, čija je primjena počela 19. ožujka, u punome obujmu trajale su gotovo cijeli travanj (tek 27. travnja započela je prva faza popuštanja mjera), a uključivale su, među ostalim, i obustavu rada dijela poduzetnika u djelatnosti trgovine te obustavu rada ugostiteljskih objekata.