Loše prognoze za Blu-ray

Loše prognoze za Blu-ray

Vijesti koje nam dolaze u vezi prodajnih prognoza za tržište elektronskih uređaja vrlo su optimistične. Potrošači će ove godine potrošiti 555 dolara po osobi na nove elektronske uređaje što je povećanje od 13 % u odnosu na 2012. godinu, izvjestili su analitičari NPD Grupe, tvrtke koja je specijalizirana za istraživanje tržišta.

U njihovom izvješću navodi se da 72 % potrošača planira kupiti neki tehnološki uređaj u narednih 12 mjeseci. Tijekom sljedeće dvije godine, 28 % potrošača očekuje ​​da će kupiti flat-panel TV a 20 % njih planira kupiti tablet. To su odlične vijesti a brojke su vrlo dobre što ulijeva optimizam u redove proizvođača i trgovaca.

No, ima proizvoda koji više nisu tako popularni pa tako samo njih 12 % namjerava kupiti Blu-ray player što je pad od 4 % u odnosu na 2012. godinu. To nisu dobre vijesti za Blu-ray što potvrđuje i izjava iz NPD-a.

"Danas se gotovo bilo koji uređaj sa zaslonom i internetskom vezom može koristiti kao video player - Blu-ray tu definitivno gubi utakmicu.“, kazao je direktor industrijske analitike NPD Ben Arnold. Steaming media playeri (Roku i Apple Tv), TV i tableti su nemilosrdna konkurencija Blu-ray uređajima. Ostaje nam da vidimo može li Blue-ray izdržati borbu ili će morati priznati kapitulaciju.