Lokalna produkcija bit će istaknuta tema New Europe Market konferencije

Lokalna produkcija bit će istaknuta tema New Europe Market konferencije

Značaj i lokalne produkcije i mogućnost plasmana tog sadržaja na globalno tržište važna je tema o kojoj će se diskutirati na New Europe Marketu od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku. U biseru hrvatskog turizma i ove će se godine okupiti vodeći stručnjaci s područja televizije.

“Kako proizvesti odličan lokalni sadržaj?” naziv je panela na kojem će raspravljati stručnjaci producentske branše pod moderatorskom palicom zamjenice generalnog direktora Radio-televizije Srbije Ivane Miković. Kako cijeli proces izgleda iz perspektive producenata, što oni čine da zadrže gledatelje te kako sadržaj učiniti što kvalitetnijim objasnit će Kim Moses, izvršna producentica Sander Moses Productionsa; Lars Lundström, scenarist i producent Nice drame; Nebojša Taraba, kreativni direktor Drugog plana; Taliah Shahar, voditeljica međunarodnih poslova United Studios of Israel te Paula Cohen McHarg, viša voditeljica prodaje u Keshet Internationalu.

Na NEM-u 2018. profesionalci će imati priliku razmijeniti poslovne ideje, družiti se s ljudima iz branše, dijeliti znanje te opustiti se u jednoj od najljepših mediteranskih destinacija. Svi zainteresirani mogu se registrirati na službenoj internetskoj stranici http://neweumarket.com/ na kojoj će pronaći i više informacija o samom događaju te gostima koji će se predstaviti u panelima i predavanjima.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.