Linux slavi 22 godišnjicu i skori dolazak 3.11 verzije

Linux slavi 22 godišnjicu i skori dolazak 3.11 verzije

U nedjelju je Linux proslavio 22. godišnjicu svoje objave, te je tim povodom Linus Torvalds ostavio posebnu poruku na Linux Google+ računu. Post je započeo pozdravljajući sve one koji koriste Linux i objavljujući kako radi na besplatnom operativnom sustavu, za koji navodi da mu je hobi iako se radi o nečem velikom i profesionalnom. Time je Torvalds odao počast izvornoj najavi besplatnog operativnog sustava iz 1991 godine.

U postu je Torvalds objavio kako je dostupna Linux verzija 3.11 - RC7, i obećao konačno 3.11 izdanje, kodnog naziva Linux for Workgroups, u roku od tjedan dana.

Torvalds nadalje u objavi navodi kako se ovo stvaralo od 1991 godine, i još uvijek nije gotovo. Te je izrazio želju za bilo kakvim povratnim informacijama o stvarima koje se korisnicima sviđaju ili ne sviđaju u 3.11 - RC7 verziji. Iako je izrazio da bi bilo koja sugestija dobro došla, nije u mogućnosti obećati da će te sugestije odmah i implementirati zbog kasnog stadija razvojnog ciklusa. Unatoč tome, bio bi jako sretan ako će korisnici isprobati novu verziju Linuxa.

Prvotno je planirao objaviti konačnu Linux 3.11 verziju 11. kolovoza, točno 20 godina nakon što je Microsoft izdao Windows 3. 11 operativni sustav, inače poznat kao Windows for Workgroups. No, prenatrpan raspored ga je onemogućio u ostvarivanju tog cilja.

Linux verzija 3.11 će imati bolju podršku za AMD procesore , uključujući nove Direct Rendering Manager drivere, Intel Bay Trail grafičku podršku, proširenu virtualizaciju na ARM procesorima, nižu potrošnju energije i poboljšane performanse.