Links je u potrazi za novim talentima uz vizual generiran umjetnom inteligencijom

Links je u potrazi za novim talentima uz vizual generiran umjetnom inteligencijom

Tvrtka Links je u suradnji s FutureHR tvrtkom, za konzalting u području ljudskih resursa, objavila je prvi oglas za posao koji sadrži vizual generiran uz pomoć umjetne inteligencije. Ovo je vjerojatno prvi puta u Hrvatskoj, ako ne i šire, da je sustav umjetne inteligencije stvorio željeni vizual koji apsolutno odgovara poruci koja se želi komunicirati.

Koristili su jedan od trenutno najboljih AI umjetničkih generatora, a to je Midjourney, koji na temelju teksta stvara slike u svega nekoliko minuta. S ovim AI generatorom možete stvarati neograničena umjetnička djela i dizajne bilo koje vrste bez ograničenja vaše kreativnosti. Do željenog su vizuala došlo tako da su se jednostavno unijeli ključne riječi koje opisuju određene segmente poslovanja i na osnovu tih uputa program je generirao nekoliko različitih opcija za željeni vizual. Nekoliko primjera možete vidjeti u nastavku.

U današnje vrijeme držati korak s tehnologijom, ali i konkurencijom težak je zadatak. Potrebni su  precizni alati i postupci da biste uspjeli, a upravo je to prepoznato i u Links-u. Kao nacionalnom lideru u ponudi IT rješenja i s kontinuiranom izgradnjom asortimana pametnih uređaja te mnogim inovativnim rješenjima koje smo do sada imali priliku vidjeti s njihove strane, zaista ne čudi činjenica da je upravo Links prvi na ovom području pokrenuo trend u kojem koristi umjetnu inteligenciju za izradu kreativnih rješenja.

„Svakim danom sve je potrebnije znati taktike i korisne alate koji se mogu koristiti da angažirate, privučete i zaposlite prave talente kako biste povećali svoje šanse za uspjeh. Da biste dobili zaposlenike koji se mogu pokazati kao prednost za vašu tvrtku, morate biti sigurni da je u glavama ljudi formirana prava slika o vašoj tvrtki, a vizualan aspekt je ključan za izgradnju brenda. Ovdje AI stupa na scenu. Links je na kraju odabrao samo jedan od ponuđenih vizuala za ovaj oglas, ali svakako se i ostali mogu koristiti. Sam oglas je za poziciju HR Learning and Development Business Partner možete pogledati ovdje“, ističu u Linksu

„Složit ćete se, na pragu smo nove ere i samo je pitanje vremena kada će umjetna inteligencija postati još više uključena u svaki aspekt naših života. Umjetna inteligencija može se promatrati kao majstorstvo i umjetničko postignuće, nešto na što bi njihovi programeri trebali biti ponosni. Ljudski um ima nove granice, a nijedna granica nije konačna“, tvrde u Linksu.

Još iz kategorije

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

28.11.2022.

Europski program testiranja sigurnosnih karakteristika novih automobila (Euro NCAP) dodijelio je sjajne ocjene Tesla Model Y iz ove godine te ga prema njima postavio na sami tron najsigurnijih automobila ikad proizvedenih. Što je velika vijest za kompaniju jer se radi o vozilu s kritiziranim autopilotom.

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

28.11.2022.

Innovation Norway objavio je Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma. Cilj je Programa, koji stavlja fokus na inovacije zelene industrije i plavi rast povećanje konkurentnosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

28.11.2022.

Advanced Technology Days konferencija 17. put okupit će hrvatsku IT zajednicu 29. i 30. studenog 2022. u Cinestar Arena Centru u Zagrebu. Sudionici će moći birati između 66 predavanja u 5 paralelnih tematskih blokova te upoznati inovacije i novosti iz svijeta tehnologije. Domaći IT stručnjaci prepoznali su kvalitetu sadržaja koji temama pristupa iz inženjerskog kuta pa je konferencija rasprodana tjedan dana uoči početka.