Lidija Bačić Lille stiže na Digital Shaperse

Lidija Bačić Lille stiže na Digital Shaperse

Digitalna transformacija nije zaobišla niti jedan segment društva, pa tako niti glazbenu industriju. Kako su digitalne platforme oblikovale trendove, kako se glazba danas distribuira, što YouTube predstavlja glazbenoj sceni i njezinim dionicima, što glazbenicima znače milijunski pregledi na YouTubeu i stotine tisuća pratitelja na društvenim mrežama? Preciznije, što Lidiji Bačić znači više od 700 tisuća pratitelja na društvenim mrežama i više od 137 milijuna pregleda na YouTubeu? Upravo će o tome jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica govoriti na novom izdanju konferencije Digital Shapers u dijelu programa 'Music & Social: Kako to radi Lille?'.

Atraktivna Lille na svojim digitalnim platformama bilježi sjajne rezultate! Jedna je od 'najklikanijih' javnih osoba te svaka njezina objava, koncert ili fotografija potiču brojne aktivnosti na društvenim mrežama. U dosadašnjoj karijeri održala je više od 800 koncerata. Na Facebooku ju prati više od 325 tisuća ljudi, na Instagramu više od 235 tisuća, na njezin YouTube kanal Planet Lille pretplaćeno je više od 120 tisuća ljudi, a na tom istom kanalu bilježi ukupno više od 137 milijuna pregleda.

„Digitalizacija je nepovratno promijenila cijelu glazbenu industriju. Danas se ne možemo baviti glazbom izolirani od svega što nas okružuje. Zato sam konstantno prisutna na društvenim mrežama, a na YouTubeu sam pokrenula i svoju vlastitu talent emisiju u kojoj zajedno s gostima iz javnog života tražim nove glazbene nade. S pobjednikom snimam duet. Interes za taj projekt je sjajan i mene osobno posebno raduje. Brojke do kojih smo došli posljednjih godina pokazuju da smo puno napravili. Ponosna sam na svoj Planet Lille svijet i vjerujem da je još puno sjajnih projekata ispred nas, a o detaljima ćemo pričati 28. studenog“, kaže Lille čiji Instagram profil tjedno zabilježi čak 3 milijuna posjeta.

Osim statističkih podataka o broju posjeta, broju pratitelja na društvenim mrežama, broju lajkova i slično, pjevačica i njezin tim pomno prate i strukturu i interese njezinih pratitelja. Na Instagramu su to,  primjerice, obožavatelji u dobi između 18 i 45 godina, te su 65 posto njih muškarci, a 35 posto žene. Takvi podaci Lidijinom digitalnom timu su najbolji pokazatelj prema kojem kreiraju sadržaj i aktivnosti na digitalnim platformama.

Još iz kategorije

Svi očekuju reforme i javni i privatni sektor

Svi očekuju reforme i javni i privatni sektor

12.07.2020. komentiraj

Nakon niza anketa koje su proveli među svojim članstvom na temu reformi, odlučili su pitati zaposlenike u javnom sektoru misle li kako su reforme potrebne te u kojim segmentima, ističu u Glasu poduzetnika i napominju se gotovo pa u cijelosti poklapaju s odgovorima zaposlenika u privatnom sektoru – svi smatraju kako su reforme nužnost. Vrlo je to zanimljivo, dok svi te zaposlenike u javnom sektoru zovu uhljebima.

Linus Torvalds: Teško je naći ljude za održavanje Linux kernela

Linus Torvalds: Teško je naći ljude za održavanje Linux kernela

12.07.2020. komentiraj

Osnivač Linux Linus Torvalds govorio je na Open Source Summitu i konferenciji Embedded Linux o izazovima održavanja kernela otvorenog koda jer sve je teže naći osobe koje bi ga održavale. I, uvjeren je, u budućnosti će to biti teško izvedivo.

U Huaweijev AppGallery ušle aplikacije najvećih domaćih banaka, telekoma i medijskih kuća

U Huaweijev AppGallery ušle aplikacije najvećih domaćih banaka, telekoma i medijskih kuća

11.07.2020. komentiraj

Huaweijeva platforma za distribuciju mobilnih aplikacija, AppGallery, najbrže je rastuće tržište mobilnih aplikacija globalno, i po broju dostupnih aplikacija i po broju aktivnih korisnika, što su prepoznale i brojne domaće kompanije i neovisni developeri aplikacija, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača.