LG prodao 10 milijuna LTE telefona

LG prodao 10 milijuna LTE telefona

Koliko je važan i koliko dolazak nove četvrte generacije mobilne telefonije LTE (Long Term Evolution) najbolje dokazuju brojke koje je objavio LG prema kojima je dosad prodano 10 milijuna pametnih telefona s podrškom za trenutno najnaprednije mobilne mreže velikih brzina.

Kako je riječ o dvostrukom povećanju ukupnog broja pametnih telefona u odnosu na kolovoz prošle godine, ovaj rast u samo šest mjeseci postaje je značajniji, tvrde u LG-u.

„Nastavljamo rasti zajedno s industrijom i odgovaramo na korisničke zahtjeve koji traže napredne tehnologije po pristupačnim cijenama“, ističe Jong-Seok Park, predsjednik i glavni izvršni direktor LG Mobile Communications.

LG se prvo s LTE telefonima orijentirao na najveća tržišta poput SAD-a, Njemačke, Japana i Južne Koreje, a svoju glavnu uzdanicu na ovom području LG Optimus G model prije samo nekoliko tjedana lansirali su u još 50 zemalja svijeta.

LG se, kako sami tvrde, vodio pritom činjenicom da se dolazi na ona tržišta koja zaista imaju implementirano i gdje se koriste LTE mreže, a za ovu godinu najavljuje i LG Optimus F kao nastavak svoje popularne G serije mobilnih telefona koji bi trebali dodatno upotpuniti portfelj pametnih telefona namijenjenih LTE mrežama.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.