LG prodao 10 milijuna LTE telefona

LG prodao 10 milijuna LTE telefona

Koliko je važan i koliko dolazak nove četvrte generacije mobilne telefonije LTE (Long Term Evolution) najbolje dokazuju brojke koje je objavio LG prema kojima je dosad prodano 10 milijuna pametnih telefona s podrškom za trenutno najnaprednije mobilne mreže velikih brzina.

Kako je riječ o dvostrukom povećanju ukupnog broja pametnih telefona u odnosu na kolovoz prošle godine, ovaj rast u samo šest mjeseci postaje je značajniji, tvrde u LG-u.

„Nastavljamo rasti zajedno s industrijom i odgovaramo na korisničke zahtjeve koji traže napredne tehnologije po pristupačnim cijenama“, ističe Jong-Seok Park, predsjednik i glavni izvršni direktor LG Mobile Communications.

LG se prvo s LTE telefonima orijentirao na najveća tržišta poput SAD-a, Njemačke, Japana i Južne Koreje, a svoju glavnu uzdanicu na ovom području LG Optimus G model prije samo nekoliko tjedana lansirali su u još 50 zemalja svijeta.

LG se, kako sami tvrde, vodio pritom činjenicom da se dolazi na ona tržišta koja zaista imaju implementirano i gdje se koriste LTE mreže, a za ovu godinu najavljuje i LG Optimus F kao nastavak svoje popularne G serije mobilnih telefona koji bi trebali dodatno upotpuniti portfelj pametnih telefona namijenjenih LTE mrežama.

Još iz kategorije

Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

16.02.2019. komentiraj

Vjerojatno već znate da se krajem ožujka održava ovogodišnje izdanje Dana komunikacija. Organizatori pomalo otkrivaju detalje programa, a ovog su tjedna najavili još jednog zanimljivog gosta.

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.