LG planira početak proizvodnje fleksibilnih smartphone zaslona

LG planira početak proizvodnje fleksibilnih smartphone zaslona

Tvrtka LG Display očekuje da će od četvrtog kvartala ove godine započeti masovnu proizvodnju novih smartphone fleksibilnih zaslona za velike klijente.

Glasnogovornik tvrtke Frank Lee je izjavio kako se tvrtka raduje ubrzanoj potrebi za inovacijama u domeni zaslona, dodajući da bi ti fleksibilni zasloni, koji su potpuno savitljivi i neslomljivi, mogli biti sljedeća inovacija u tehnologiji izrade zaslona.

U priopćenju upućenom portalu The Korea Times,stoji kako će LG svoje fleksibilne OLED UHD (ultra-high definition) zaslone proizvoditi u tvornici smještenoj u gradu Paju, te je prema navodima mjesečni kapacitet tvornice 12 000 zaslona.

Možda još zanimljivije je da tvrtka LG Electronics koja je glavni dioničar tvrtke LG Display, planira predstaviti svoj prvi fleksibilni pametni telefon kasnije ove godine.To bi mogao biti Optimus G2 ili neki sasvim novi uređaj koji ne dolazi iz bilo koje od postojećih linija LG pametnih telefona.

Osim LG-a, Samsungov odjel za razvoj zaslona, Samsung Display, također radi na sličnom proizvodu, no malo je vjerojatno da će Samsung koristit fleksibilan zaslon na nadolazećem Galaxy Note III uređaju.