LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC

LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC

Foto: LG

Nakon što su Samsung i Apple izašli na tržište mobilnog plaćanja sa svojim Samsung Pay and Apple Pay uslugama, LG je postao sljedeći veliki igrač u segmentu mobilnog plaćanja. LG Pay bi trebao imati svoj debi ove godine, a pretpostavljalo se kako bi se to moglo dogoditi na MWC-u u Barceloni.

No, najnovije glasine koje nam stižu tvrde kako od toga neće biti ništa. Naime, LG je odlučio svoj LG Pay odgoditi za drugo tromjesečje, dok bi na MWC-u glavna zvijezda trebao biti LG G5. Što se tiče karakteristika i neke usporedbe sa konkurencijom, LG Pay ne radi na Samsungov način. Za razliku Samsung Pay, LG Pay ne zahtijeva pametni telefon, a umjesto toga, oslanja se na elektroničke kreditne kartice te se cijeli sustav naziva „White Card“.

Zanimljivo je kako je Samsung Pay predstavljen zajedno sa Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, pa se nekako činilo da će i LG slijediti takav put. Međutim, kao što smo već napomenuli, na MWC-u će najveća LG zvijezda biti LG G5. Želi se izbjeći mogući problem prilikom predstavljanja LG G5 uređaja koji bi mogao zasjeniti LG Pay sustav, a to u LG-u svakako ne žele.

Predstavnik LG-a je za Telecompaper izjavio da je drugo tromjesečje najbolja opcija za LG Pay. Očito je kako u LG-u žele svu pažnju usmjeriti na LG G5 uređaj i to im je u ovom trenutku najvažnije. Nije loša odluka, iako se mora reći kako je dosta ziheraška.

No, bolje je jednoj stvari posvetiti najveću pozornost i „isfurati“ je kao zvijezdu te nakon toga krenuti na drugi proizvod ili uslugu, a to je u ovom slučaju LG Pay. Dakle, LG Pay će sigurno dočekati svojim pet minuta slave, no na MWC-u u Barceloni to se sigurno neće dogoditi.

Još iz kategorije

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.