LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC

LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC
LG

Nakon što su Samsung i Apple izašli na tržište mobilnog plaćanja sa svojim Samsung Pay and Apple Pay uslugama, LG je postao sljedeći veliki igrač u segmentu mobilnog plaćanja. LG Pay bi trebao imati svoj debi ove godine, a pretpostavljalo se kako bi se to moglo dogoditi na MWC-u u Barceloni.

No, najnovije glasine koje nam stižu tvrde kako od toga neće biti ništa. Naime, LG je odlučio svoj LG Pay odgoditi za drugo tromjesečje, dok bi na MWC-u glavna zvijezda trebao biti LG G5. Što se tiče karakteristika i neke usporedbe sa konkurencijom, LG Pay ne radi na Samsungov način. Za razliku Samsung Pay, LG Pay ne zahtijeva pametni telefon, a umjesto toga, oslanja se na elektroničke kreditne kartice te se cijeli sustav naziva „White Card“.

Zanimljivo je kako je Samsung Pay predstavljen zajedno sa Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, pa se nekako činilo da će i LG slijediti takav put. Međutim, kao što smo već napomenuli, na MWC-u će najveća LG zvijezda biti LG G5. Želi se izbjeći mogući problem prilikom predstavljanja LG G5 uređaja koji bi mogao zasjeniti LG Pay sustav, a to u LG-u svakako ne žele.

Predstavnik LG-a je za Telecompaper izjavio da je drugo tromjesečje najbolja opcija za LG Pay. Očito je kako u LG-u žele svu pažnju usmjeriti na LG G5 uređaj i to im je u ovom trenutku najvažnije. Nije loša odluka, iako se mora reći kako je dosta ziheraška.

No, bolje je jednoj stvari posvetiti najveću pozornost i „isfurati“ je kao zvijezdu te nakon toga krenuti na drugi proizvod ili uslugu, a to je u ovom slučaju LG Pay. Dakle, LG Pay će sigurno dočekati svojim pet minuta slave, no na MWC-u u Barceloni to se sigurno neće dogoditi.