LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC

LG Pay odgođen za Q2, LG G5 spreman za MWC

Foto: LG

Nakon što su Samsung i Apple izašli na tržište mobilnog plaćanja sa svojim Samsung Pay and Apple Pay uslugama, LG je postao sljedeći veliki igrač u segmentu mobilnog plaćanja. LG Pay bi trebao imati svoj debi ove godine, a pretpostavljalo se kako bi se to moglo dogoditi na MWC-u u Barceloni.

No, najnovije glasine koje nam stižu tvrde kako od toga neće biti ništa. Naime, LG je odlučio svoj LG Pay odgoditi za drugo tromjesečje, dok bi na MWC-u glavna zvijezda trebao biti LG G5. Što se tiče karakteristika i neke usporedbe sa konkurencijom, LG Pay ne radi na Samsungov način. Za razliku Samsung Pay, LG Pay ne zahtijeva pametni telefon, a umjesto toga, oslanja se na elektroničke kreditne kartice te se cijeli sustav naziva „White Card“.

Zanimljivo je kako je Samsung Pay predstavljen zajedno sa Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, pa se nekako činilo da će i LG slijediti takav put. Međutim, kao što smo već napomenuli, na MWC-u će najveća LG zvijezda biti LG G5. Želi se izbjeći mogući problem prilikom predstavljanja LG G5 uređaja koji bi mogao zasjeniti LG Pay sustav, a to u LG-u svakako ne žele.

Predstavnik LG-a je za Telecompaper izjavio da je drugo tromjesečje najbolja opcija za LG Pay. Očito je kako u LG-u žele svu pažnju usmjeriti na LG G5 uređaj i to im je u ovom trenutku najvažnije. Nije loša odluka, iako se mora reći kako je dosta ziheraška.

No, bolje je jednoj stvari posvetiti najveću pozornost i „isfurati“ je kao zvijezdu te nakon toga krenuti na drugi proizvod ili uslugu, a to je u ovom slučaju LG Pay. Dakle, LG Pay će sigurno dočekati svojim pet minuta slave, no na MWC-u u Barceloni to se sigurno neće dogoditi.

Još iz kategorije

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

03.08.2020. komentiraj

Prodaja Epsonovih poslovnih tintnih pisača na EMEA području za prethodnu godinu pokazuje pozitivan utjecaj Heat-Free tehnologije na održivost i ekonomiju. Potencijalno smanjenje potrošnje energije od 50,9 milijuna kWh godišnje, dovodi do manjenog ispuštanja CO2 od 17,7 tisuća tona i smanjenja godišnjih energetskih troškova od 5,9 milijuna eura.

Huaweijeve mobilne servise koristi već 700 milijuna ljudi

Huaweijeve mobilne servise koristi već 700 milijuna ljudi

02.08.2020. komentiraj

Huawei je izvijestio o najnovijem uspjehu svog HMS (Huawei Mobile Services) ekosustava koji je dosegnuo 700 milijuna korisnika širom svijeta, što je rast od 32 % u usporedbi s prošlom godinom. Na HMS ekosustav registrirano je i 1,6 milijuna developera, što je 76 % više u odnosu na prošlu godinu, a više od 81 tisuću aplikacija integrira HMS Core mogućnosti.

Poklanjamo vam Digital Takeover!

Poklanjamo vam Digital Takeover!

01.08.2020. komentiraj

Najveći regionalni inovacijski i transformacijski summit Digital Takeover 2020 seli u digitalno okruženje. Zbog epidemiološke situacije i brige za zdravlje svih sudionika, ovaj veliki spektakl odvijat će se online, a za sve zainteresirane te željne novih znanja i iskustava osigurano je besplatno praćenje - Digital Takeover 2020 trajat će od 7. do 11. rujna.