LG pametni telefoni sa fleksibilnim OLED-om

LG pametni telefoni sa fleksibilnim OLED-om

Mnogi vjeruju da je sljedeći veliki pomak na smartphone tržištu dolazak smartphone uređaja s fleksibilnim zaslonom. Vidjeli smo nekoliko koncepata na izložbama poput CES-a, ali niti jedan proizvođač dosad nije predstavio uređaj s fleksibilnim zaslonom.

Samsung je jedan od najvećih kompanija koja ulaže u razvoj fleksibilnih zaslona sa svojim Youm fleksibilnim zaslonom, no prema svemu sudeći LG je pretekao Samsung u utrci, najavljujući dolazak uređaja s fleksibilnim OLED zaslonom u posljednjem kvartalu 2013 godine.

LG je u prvom kvartalu 2013 godine imao vrlo dobre rezultate prodajom smartphone uređaja. Te je prilikom predstavljanja izvješća za prvi kvartal, potpredsjednik mobilnog poslovanja Yoon Bu-Hyun najavio udruživanje odjela LG Electronics s LG Display odjelom u svrhu razvoja OLED fleksibilnih zaslona za smartphone uređaje.

Iz LG-a nismo dobili nikakve detalje o najavljenom fleksibilnom zaslonu, ali možemo očekivati da će uređaji raditi na Android sustavu. Nedavno je LG napravio velik korak u poboljšanju svojih proizvoda uvrštenjem Android uređaja u svoju ponudu. Dobrim rezultatima u prošlom kvartalu LG uvelike može zahvaliti svojim Optimus G, Nexus 4 i Optimus G Pro android uređajima.

Tijekom ožujka, voditelj Samsung mobile odjela J.K. Shin objavio je da su još uvijek daleko od dolaska njihovog uređaja s fleksibilnim zaslonom na tržište, zato što im je potrebno još neko vrijeme kako bi usavršili tehnologiju i predstavili potpuno funkcionalan uređaj.