LG G5 & Friends nagrađeni na Mobile World Congressu

LG G5 & Friends nagrađeni na Mobile World Congressu

LG Electronics primio je ukupno 33 nagrade na sajmu Mobile World Congress 2016, uključujući i onu najprestižniju - Best Mobile Handsets & Devices Award - te je tako osigurao status kompanije s najviše priznanja na sajmu. Ove su nagrade naglasile inovativnost pri korištenju modelarnosti na najnovijem LG-evom flagshipu LG G5 & Friends te pokazala da je kompanija predvodnik u mobilnim komunikacijama. Uređaju LG G5 i 'prijateljima' priznanja su, između ostalih, dodijelili Android Authority, Digital Trends, Trusted Reviews i Ubergizmo.

„Inicijalne reakcije na naš LG G5 su bile fantastične što je samo po sebi nagrada našim stručnjacima koji su stvorili nešto uistinu inovativno i jedinstveno u svijetu pametnih telefona. G5 i 'prijateljski' moduli korisnicima pružaju zaigrano iskustvo uporabe pametnog telefona, a ove nagrade dokazuju da smo tržištu ponudili nešto zaista jedinstveno.“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications

LG je predstavio uređaj G5 u Barceloni pred 2.000 ljudi prije samog sajma. Ovaj flagship donosi potpuno novi dizajn s elegantnim metalnim unibody kućištem, baterijom na izvlačenje i modularnim konceptom za još bolje iskustvo korisnika. Zajedno s kolekcijom pratećih uređaja Friends, G5 se može transformirati u digitalni fotoaparat, Hi-Fi player ili nešto treće.