AIMS CERTIFIKAT

LG dobio prestižni certifikat za upravljanje sustavom umjetne inteligencije

LG dobio prestižni certifikat za upravljanje sustavom umjetne inteligencije
Depositphotos

LG je postigao značajan uspjeh dobivši AIMS certifikat za sustav upravljanja umjetnom inteligencijom (ISO/IEC 42001), koji mu je dodijelio Korejski institut za standarde (KSA).

Globalno priznati standard, ISO/IEC 42001, koji su uspostavili Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) i Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC), utvrđuje osnovne zahtjeve za upravljanje AI tehnologijama.

Certifikacija AIMS potvrđuje da LG nije samo implementirao, već i da kontinuirano unaprjeđuje sustave upravljanja umjetnom inteligencijom, što ukazuje na njegov odgovoran i etički pristup u razvoju i upotrebi AI rješenja.

Zahtjevni kriteriji evaluacije prema ISO/IEC 42001 pokrivaju raznolike aspekte, uključujući razvoj politike umjetne inteligencije, analizu rizika, upravljanje, poštovanje etičkih standarda, reakciju na regulatorne zahtjeve te transparentnost u procesima upravljanja.

Dobivanjem certifikata potvrđeni su LG-evi trajni i strukturirani napori u osiguravanju temeljite kontrole nad problemima koji potencijalno mogu biti povezani s njegovim AI proizvodima i uslugama, zahvaljujući čemu tvrtka također nastoji podići povjerenje kupaca na višu razinu i pojačati svoju konkurentnost na tržištu.

LG se prošle godine istaknuo kao prvi proizvođač kućanskih aparata koji je dobio Verifikaciju dubinskog učenja umjetne inteligencije, koju mu je za WashTower, kombinaciju perilice rublja i sušilice, dodijelila neovisna kompanija za sigurnost znanosti UL.

Također, isto rješenje nagradio je i Korejski institut za industrijsku tehnologiju (KITECH), koji je LG-u dodijelio certifikat za integrirane AI značajke.