LG briljirao na korejskom tržištu

LG briljirao na korejskom tržištu

LG je nedavno najavio da je tvrtka prodala više od milijun Optimus G Pro uređaja u Koreji, svom matičnom tržištu. Iako je ta činjenica, da je LG tu na domaćem terenu, mnogi smatraju ove brojke više nego impresivnima.

Ova velika prekretnica u prodaji se dogodila u razdoblju od samo četiri mjeseca, te je obilježava svakodnevna prodaja od u prosjeku oko 8.000 jedinica u tom istom razdoblju. Prema podatcima iz samog LG-a, ova je prekretnica nadmašila prethodni rekord tvrtke kojeg je držao Optimus LTE uređaj sa prodajom od 1 milijuna primjeraka u samo sedam mjeseci. Naravno, i taj su rekord postavili upravo na korejskom tržištu.

LG pripisuje svoj ​​uspjeh samom uređaju, Pro Optimus G-u, koji dosta nudi mnoga poboljšanja u odnosu na prethodne uređaje koje je nudila tvrtka.

Još uvijek nema informacija o LG-ovom poslovanju u drugim segmentima i drugim tržištima, no za sada nema službenog izvješća o tome. Naravno mnogi kritičari i urotnici teoretiziraju o tome da se možda Optimus G Pro ne prodaje toliko dobro negdje drugdje, uključujući i Američko tržište. No tko zna, možda se LG sprema zadiviti konkurenciju objavom visokih brojki, ili pak odgađaju objavu zbog nekih drugih, manje hvalevrijednih podataka.

Što se tiče samog Optimus G Pro uređaja, ono što je čini se privuklo Koreance su neke od karakteristika uređaja poput 5,5-inčnog IPS + LCD ekrana s rezolucijom 1920 x 1080, Quad-core Snapdragon procesor koji radi na 600 1.7GHz, 2GB RAM-a, 32GB interne memorije (22.67GB iskoristivog prostora) te utora za microSD karticu koja podržava do 64GB memorije, 13 megapikselna pozadinska kamera te 2.1 megapikselna na prednjoj strani. Platforma na kojoj funkcionira uređaj je Android verzija 4.1.2, te ima 3140mAh bateriju.

Ove karakteristike su bile dovoljne za ogroman uspjeh na korejskom tržištu, ali valja pričekati rezultate s drugih tržišta kako bismo vidjeli da li je LG uspio postići rašireniji uspjeh.