Lenovo osnažuje vodstvo u regiji EMEA kako bi potaknuo sljedeću fazu rasta

Lenovo osnažuje vodstvo u regiji EMEA kako bi potaknuo sljedeću fazu rasta

Kineska tvrtka Lenovo imenovala je Aymara de Lencquesainga predsjednikom zaduženim za upravljanje tvrtkinim poslovanjem u regiji EMEA, dok je Gianfranco Lanci promoviran u glavnog operativnog direktora te izvršnog potpredsjednika tvrtke Lenovo.

Lanci će biti odgovoran za novooformljenu globalnu grupu tvrtke - PC Group; cjelokupnu regiju EMEA te zrela tržišta u regiji Asia Pacific, uključujući Japan, Australiju i Novi Zeland. De Lencquesaing će se također pridružiti globalnom izvršnom odboru tvrtke Lenovo kao viši potpredsjednik.

Imenovanja dolaze kao dio globalne reorganizacije koja oblikuje Lenovo u četiri različite poslovne grupe kako bi kapitalizirao na snažnom poslovnom uzletu kroz koji tvrtka prolazi te prilikama koje vidi za daljnji rast u sklopu spektra pametno povezivih uređaja (SCD):

  • PC Business Group - uključujući sve Lenovo i Think robne marke, koju vodi Gianfranco Lanci
  • Mobile Business Group - pametni telefoni, tableti i pametni televizori
  • Enterprise Business Group - serveri i pohrana
  • Ecosystem and Cloud services - uključujući prilike za Android i Windows

Komentirajući ove promjene, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Lenovo Yang Yuanqing izjavio je: „U najuzbudljivijoj smo fazi naše povijesti do sada -  poslujemo bolje od tržišta kvartal za kvartalom; ostvarujemo stalni rast na globalnoj razini u našem temeljnom poslovanju vezanom uz osobna računala; te se pozicioniramo kako bismo postali važan igrač u segmentima enterprisea i mobilnosti. Naši snažni rezultati u regiji EMEA ključ su našeg globalnog uspjeha. Čestitam Gianfrancu na onom što je do sada postigao u regiji EMEA te izražavam dobrodošlicu  Aymaru u izgradnji našeg poslovanja u sljedećoj fazi rasta.“

„Kad sam se 2012. godine pridružio tvrtki Lenovo postavio sam cilj da tvrtka bude među tri vodeće u regiji EMEA do 2013. godine - značajno smo nadišli ovaj cilj tako što smo prošle godine postali broj 2  u regiji EMEA s tržišnim udjelom od 15,3%.  Sljedeća faza našeg rasta vezana je uz očekivanje novog seta prilika za našu tvrtku i uspostavljanja odgovarajuće organizacije koja će nam omogućiti da budemo brži, usredotočeniji i učinkovitiji u pružanju inovativnih proizvoda i usluga na nevjerojatno raznolikom tržištu. Siguran sam da će Aymar voditi naše poslovanje u regiji EMEA u sljedeću fazu rasta koja će nas odvesti izvan segmenta osobnih računala i tableta te na širem području ubrzati prilike vezane uz servere i pametne telefone.“, dodao je Gianfranco Lanci.

„Dok je Gianfranco izgradio Lenovo kao drugu  najveću tvrtku osobnih računala u regiji EMEA, još postoje iznimne prilike za daljnji rast.  Moja ambicija je, naravno, graditi na ovom temelju i postati predvodnik na području osobnih računala u regiji EMEA,  ali ne samo to. Naš fokus je izvan segmenta osobnih računala do PC+ i segmenta pametno povezivih uređaja  - već smo postavili snažan temelj u segmentu pametnih telefona na velikom broju tržišta u regiji EMEA i nastavit ćemo se širiti tijekom godine. Lenovo je usmjeren prema još većim ciljevima.", zaključio je De Lencquesaing.

Nova imenovanja postaju važeća od 1. travnja 2014. godine.