Lemax će otvorit vrata svima koji žele raditi u IT-u

Lemax će otvorit vrata svima koji žele raditi u IT-u

Tvrtka Lemax će u četvrtak, sutra će (23. svibnja)  u prostorima svog zagrebačkog ureda organizirati prvi u nizu, Dan otvorenih vrata, kako bi predstavio mogućnosti zapošljavanja, nastavka karijere ili prekvalifikacije u informatičkoj industriji. Riječ je o nastavku aktivnosti popularizacije ICT-a među mladima odnosno osobama kojima je informatička i komunikacijska tehnologija zanimljiva, ali ne posjeduju formalno obrazovanje.

Tvrtka Lemax posljednjih šest mjeseci zaposlila je više od 40 stručnjaka i svoj tim proširila na preko 80 zaposlenika. Riječ je brzorastućoj IT tvrtki koja se bavi razvojem i prodajom Lemax softvera namijenjenog turističkim agencijama i turoperatorima na globalnom tržištu, a koja je promjenom poslovnog modela, izlaskom na inozemna tržišta ostvarila snažnu prekretnicu u svom poslovanju. Projektom ICT Supergirls pet godina doprinose popularizaciji IT-a među mlađim ženama i djevojkama u Hrvatskoj, te su uvršteni u svjetsku bazu događaja koji aktivno rade na popularizaciji informatike novih generacija.

U Lemaxu, osim potrebnih IT i poslovnih predznanja, svoju karijeru mogu pronaći i osobe kojima informatika nije primarna po obrazovanju, ali pokazuju zanimanje za programiranje te analitičko i kritičko razmišljanje te bi voljeli raditi u takvom okruženju. Upravo s tim ciljem organiziraju prvi u nizu događaja, Dan otvorenih vrata, na kojem će zainteresiranima biti predstavljene mogućnosti kako i bez programerskih znanja ili radnog iskustva započeti i razviti karijeru u IT-u. „Radeći intenzivno posljednjih godinu dana na zapošljavanju stručnjaka raznih profila: inženjera, ekonomista i projektnih menadžera uočili smo nove potencijale na tržištu. Prepoznali smo pojedince željne novih znanja i rada u dinamičnom okruženju koji žele rasti kroz svoju karijeru, te iako nisu programeri vide se u brzorastućem IT sektoru. Upravo ćemo im na našem prvom danu otvorenih vrata dati uvid u mogućnosti rada u IT-u, predstaviti iskustva naših stručnjaka i približiti kulturu i vrijednosti Lemaxa“, istaknula je Jasmina Puškarić, voditeljica odjela ljudskih potencijala.