Leica Geosystems nominirana za nagradu CES 2017 Innovation Awards Honoree

Leica Geosystems nominirana za nagradu CES 2017 Innovation Awards Honoree
Autodesk

Kompanija Leica Geosystems nominirana je na CES sajmu u Las Vegasu za nagradu u području inovativnosti (CES 2017 Innovation Awards Honoree) za svoj Leica BLK360 laserski skener. Kategorija u kojoj mogu dobiti nagradu je Digitalna slika (rng., digital imaging) i to je veliko priznanje za kompaniju koja je imala iznimnu 2016. godinu.

Zaslužili su nominaciju, a nitko neće ništa krivo reći ni ako dobiju nagradu. Jer, Leica BLK360 najmanji je laserski skener i snima u radijusu od 360 stupnjeva u HDR formatu. Sve to se ujedno kombinira s 3D laserom milimetarske preciznosti, što donosi vrhunsku kvalitetu i zorno preslikava realnost u digitalni format.

"Počašćeni smo što je CTA (Consumer Technology Association) prepoznao našu predanost, trud i rad na BLK360. Naš cilj bio je popuniti značajnu prazninu u industriji s jednostavnim, praktičnim i kompaktnim laserskim skenerom. Osjećamo da smo uspjeli u tome jer povratna informacija koju smo dobili od korisnika nas je oduševila i bit će nam motivacija za daljnji rad, rekao je Burkhard Boeckem, tehnički direktor (CTO) u Leica Geosystems.

Inače, ova nagrada, koju sponzorira CTA, dodjeljuje se od 1976. godine i veliko je priznanje svakom proizvođaču jer osim kvalitete daje priznanje za inovativnost, koja se uvijek posebno cijeni u svakoj grani industrije pa tako i u tehnološkoj.

Ne samo iz razloga što podiže vrijednost samog proizvoda i kompanije, već zato što odaje priznanje kompletnoj strategiji kompanije, ljudima koji su radili na nominiranom proizvodu i onima koji su proizvod u konačnici plasirali, isprobali i dali mu pozitivnu ocjenu.

Što se pak Leice tiče, bit će jedni od izlagača na CES sajmu i u prvom planu svakako će bit BLK360, koji će moći isprobati svi oni najstrpljiviji i najuporniji sretnici. Ujedno će se tamo moći i upoznati s ostalim proizvodima iz asortimana ove švicarske kompanije osnovane 1921. godine.