LEDA na vodećem svjetskom sajmu rasvjete i gradnje

LEDA na vodećem svjetskom sajmu rasvjete i gradnje
DepositPhotos

Vodeći svjetski sajam rasvjete i građevinskih usluga, frankfurtski sajam „Light + Building“ na kojem se tradicionalno izlažu najmoderniji proizvodi i usluge, inovacije i inteligentna i umrežena rješenja odgođen je za 27. 9. do 2.10. 2020. godine. Sajam se svake dvije godine održava u ožujku, a na njemu izlaže više od 2700 izlagača iz cijelog svijeta, dok ga posjeti i više od 220.000 posjetitelja. Ove godine na njemu prvi put izlaže i LEDA u portfelju kompanije Omega software koja će predstaviti svoju paletu proizvoda i usluga.

Omega software nedavno je implementirao projekt pod nazivom „Razvojna ispitivanja pametne svjetiljke LEDA URBAN MX-100“ za koja je dobio sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„Projekt smo prijavili na natječaj „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kako bismo ojačali kapacitete društva Omega software za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkom organizacijom. Na razvoju pametne svjetiljke LEDA URBAN MX-100 surađivali smo s KONČAR - Institutom za elektrotehniku. Riječ je o svjetiljci namijenjenoj za sustav javne rasvjete, prvenstveno prometnica te drugih površina sukladno zakonu i propisanim normama. Nadogradnja svjetiljke je modul koji omogućava bežično upravljanje i prikupljanje energetskih parametara vezanih uz rad svjetiljke“, istaknuo je Josip Šušnja, voditelj proizvodnje.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 91.000 kuna poduzeće je steklo stručna tehnička znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija što će doprinijeti lakšem plasmanu proizvoda na tržište i jačanju konkurentnosti brenda LEDA.