Lakše povezivanje korisnika putem Settle pozivnica

Lakše povezivanje korisnika putem Settle pozivnica

Settle, europska aplikacija za mobilno plaćanje, proizvod norveške tvrtke Auka, od danas olakšava povezivanje korisnika koji su fizički udaljeni tako što predstavlja novu uslugu - Settle Invites (Settle Pozivnice).

Korisnici Settlea mogu pozvati svoje prijatelje i obitelj da postanu korisnici aplikacije tako što će im poslati jedinstvenu pozivnicu. Ukoliko se pozvana osoba odazove i počne koristiti Settle, oba korisnika odmah, bez dodatnih uvjeta, dobivaju novčanu nagradu u iznosu od 10 kuna na svojim Settle računima. Pozivnice, Settle Invites, dostupne su svim korisnicima Settlea, pojavljuju se u samoj aplikaciji i vrlo brzo se mogu podijeliti s prijateljima ili obitelji.

Pozivnice i nagrade dostupne su u aplikaciji Settle tijekom ograničenog vremena, počevši od danas, 27. srpnja 2020. Zbog ograničenog trajanja promocije, iz Settlea pozivaju korisnike da se registriraju i iskoriste ove pogodnosti što prije.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako održavanje fizičke distance i udaljeni rad te online školovanje zahtijevaju određeno vrijeme za prilagodbu. Pritom preporučuju da ljudi ostanu u kontaktu jedni s drugima korištenjem tehnologije, te da i na taj način brinu o svojem mentalnom zdravlju.

Izvršni direktor Settlea, Daniel Döderlein, vjeruje da će korištenje aplikacije Settle pomoći ljudima da ostanu povezani: “Zajednički obrok ili čak i kava s prijateljima, obitelji ili kolegama nisu stvar prošlosti. Ali, bez obzira možete li se trenutačno naći uživo s njima ili ne, uz Settle je izuzetno jednostavno poručiti voljenim osobama da nisu same. Unutar aplikacije možete razgovarati i poslati novac kako biste ih počastili kavom, primjerice, ili čak i cjelokupnom večerom za neku posebnu priliku“.

Nedavni izvještaj analitičke kuće McKinsey navodi kako se korištenje gotovine za plaćanja uživo znatno smanjilo zbog utjecaja Covida-19 i potrebe za fizičkim distanciranjem, što, dakako, nije nimalo iznenađujuće. Döderlein je uvjeren kako će Settle dodatno pomoći onim tvrtkama i trgovcima koji su se dosad oslanjali na plaćanja usluga i proizvoda gotovinom i drugim fizičkim sredstvima da bolje posluju u ovim nesigurnim vremenima.

“Ovo je vrlo izazovno i zahtjevno vrijeme za sve trgovce koji se oslanjaju na fizičke oblike trgovine i fizičko plaćanje. No, upravo sada odlična je prilika da se po nečemu izdvoje od svoje konkurencije tako što će ponuditi naručivanje na daljinu i inovativne opcije plaćanja svojim postojećim i novim korisnicima“, naglasio je Döderlein.

Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje koja je izgrađena na Aukinoj dokazanoj i nagrađivanoj platformi za mobilna plaćanja - istoj onoj platformi koja je bila ključna za uspjeh mobilnih plaćanja u nordijskim zemljama. Aplikacija se može preuzeti s Appleovog App Storea i Google Playa te ju mogu koristiti svi u Hrvatskoj koji imaju hrvatski broj mobilnog telefona. Settle olakšava svakome da plati i da zatraži plaćanje od bilo koga - bez ikakvog dodatnog troška.