Kyocera produljila sponzorstvo Svjetskog prvenstva Međunarodnog hokejaškog saveza

Kyocera produljila sponzorstvo Svjetskog prvenstva Međunarodnog hokejaškog saveza

Kyocera Document Solutions odlučila se za četverogodišnje produljenje ugovora s tvrtkom Infront Sports & Media, ekskluzivnim marketinškim partnerom Međunarodnog hokejaškog saveza (IIHF). Kyocera će tako i dalje ostati službeni sponzor Svjetskog prvenstva Međunarodnog hokejaškog saveza te ekskluzivni partner za ispisne i kopirne uređaje.

Kyocerin dosadašnji ugovor vrijedi za Svjetsko prvenstvo Međunarodnog hokejaškog saveza, koje će ove godine ugostiti Švedska i Finska. U okviru novog ugovora Kyocera će podržati prvenstva 2014. (Bjelorusija), 2015. (Češka), 2016. (Rusija) i 2017. (država domaćin bit će izabrana na ovogodišnjem prvenstvu).

Zadnje tri godine sponzorstvo najvažnijeg međunarodnog hokejaškog događaja imalo je važnu ulogu u Kyocerinoj marketinškoj strategiji. Primjerenije događanje bilo bi teško naći jer je hokej izuzetno brza i zahtjevna igra za koju je potrebna sinergija cijele ekipe. To vrijedi i za sve ono što je potrebno za uspjeh takvih priredbi, uključujući uređaje za ispis i kopiranje.

Bruno Marty, izvršni direktor za zimske sportove u tvrtki Infront, dodao je: „Izbor sponzora za Svjetsko prvenstvo Međunarodnog hokejaškog saveza pokazuje impresivan kontinuitet. Takvo prijevremeno produljenje ugovora na primjeru Kyocere dobar je pokazatelj razine sponzorskog učinka, dodatno ojačanog rekordnom ukupnom televizijskom publikom s više od 900 milijuna gledatelja. Novi ugovorni ciklus Kyoceri će omogućiti da još bolje iskoristi sportsku platformu jer će se prvenstvo održavati u srednjoj i istočnoj Europi te tako robnoj marki omogućiti još bolji pristup privlačnim tržištima s visokim rastom“.