Kupuje li Apple Tesla Motors?

Kupuje li Apple Tesla Motors?
Ilustracija Antun Jastrić

Ako je vjerovati glasinama koje su se pojavile na mreži, ali i potvrdi sastanka glavnog izvršnog direktora Tesla Motorsa Elona Muska s ključnim Appleovim čovjekom za akvizicije Adrianom Pericom i započeli su na visokoj razini pregovore oko potencijalnog preuzimanja. Govori se kako će se Musk naći i s glavnim izvršnim direktorom Applea Timom Cookom kako bi razgovarali o suradnju, preuzimanju...

Ovi su dogovori vrlo zanimljivi jer je i Steve Jobs, pokojni suosnivač Applea imao želju razviti iCar no smrt ga spriječila u tome, a kupnja Tesla Motorsa pomogla bi ostvarenju te njegove vizije. Zanimljivo je svakako za spomenuti kako su analitičari odlazak Jobsa ocijenili kao problem za kompaniju i njezinu inovativnost i činjenica je da Apple već dugo nije pokazao neki novi proizvod i time se ne misli na neku novu inačicu, nego nisu pokorili neki novi segment tržišta, tvrde analitičari.

Stoga bi kupovina Tesla Motorsa bila odličan potez, smatraju analitičari,  a vizija iCar proizvoda postala bi itekako ostvariva. Međutim, neki analitičari procjenjuju kako Tesla Motors ne bi samo ako pristao na nestajanje branda i neki već govore kako je moguće da Tesla počne proizvoditi automobile za Apple ili da krenu u zajedničko co-brandiranje proizvoda pa možda uskoro vidimo iTesla.