Kupnja automobila kripto valutama može kod Karić automobila

Kupnja automobila kripto valutama može kod Karić automobila

Tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, omogućila je kupovinu svih modela automobila iz svoje ponude kriptovalutama. Koristeći sustav kripto plaćanja GoCrypto, Karić automobili na jednostavan način mogu prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Pritom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti - trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Važno je napomenuti kako su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sustavom osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. K tome, za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu posve besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; za njega je jedini trošak tek naknada za transakciju.

Kupci za plaćanje kriptovalutama trebaju tek skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika. Primjerice, žele li platiti Bitcoin Cashom (BCH) to mogu učiniti iz bilo kojeg „novčanika“ koji podržava ovu kriptovalutu, odnosno zna komunicirati s Bitcoin.com platformom. Za ostale podržane kriptovalutu, kao što su Ether (ETH) ili Bitcoin (BTC), potrebno je posegnuti za Elly „novčanikom“ platforme GoCrypto. No, potrebno je naglasiti kako svakom kupnjom kroz Elly wallet, kupac dobiva dio sredstava natrag putem programa vjernosti.

„Iznimno smo ponosni što kupcima naših marki prvi na hrvatskom tržištu možemo ponuditi još jedan jednostavan način plaćanja, što je odgovor na sve veći broj zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama. Vjerujemo kako će naš primjer slijediti i drugi trgovci iz branše te početi koristiti ovaj način plaćanja koji pogoduje i trgovcima i kupcima,“ izjavio je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.