Kuda idu mediji, a kamo ide glazba, a kamo mi uopće

Kuda idu mediji, a kamo ide glazba, a kamo mi uopće

Foto: Fotolia ilustracija

„Nikad se nisam bojala, pjevala sam pjesme koje nitko ne bi pjevao“, poručila je Severina Kojić na jednom od najposjećenijih panela Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji na kojem se raspravljalo o novom glazbenom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa, koji je pokorio cijelu regiju. Uz Severinu, na panelu su sudjelovali i Tonči Huljić, Relja Milanković Reksona i Stefan Đurić Rasta. "Postoji samo jedno generalno pravilo, da na početku i na kraju sve završi na nečemu što zovemo folk. Možemo se mi s time sprdati, ali postoji nešto što je zapisano u DNK ovih prostora", kazao je Huljić i zaključio kako ljudi u Srbiji žive za glazbu, a u Hrvatskoj žele živjeti od glazbe.

Na jednom od prvih panela, Panic At The Disco: Mediji, javni sektor i kultura raspravljalo se o Rijeci koja je odabrana kao Europska prijestolnica kulture 2020. godine. „Ovaj projekt je skup, velik i vidljiv te će imati efekta na sve, pa čak i na brodogradnju“, kazao je Ivan Šarar, pročelnik za kulturu grada Rijeke.

Što je dobra naslovnica i zašto je važna raspravljali su glavni urednici tiskovina iz Hrvatske Goran Gavranović, Slovenije - Robert Botteri i Srbije - Veljko Lalić na panelu Dobra naslovnica je dobra naslovnica. Botteri je istaknuo da na naslovnicama u Sloveniji najviše interesa izazivaju Tito, Hitler i Žižek. „Dobra naslovnica jednom tjedniku može povećati prodaju za 50 posto. U dnevnom listu poput 24 sata, naslovnica povećava prodaju za 5 ili 10 posto, a nekada je to bilo i do 30", otkrio je glavni urednik 24 sata Goran Gavranović.

Na ovogodišnji Weekend došao je i AJ Coyne, kreativac australskog ogranka BBDO-a koji je na predavanju How Creativity can save our wildlife predstavio projekt the Lions Share, inicijativu koja za cilj ima potaknuti brendove koji se reklamiraju koristeći životinje da ulože u njihovu zaštitu. Do sada je prikupljeno 16 milijuna dolara, a Coyne se nada da će dostići cilj od 100 milijuna.

Dvije trećine djece koja trenutno idu u osnovnu školu radit će poslove koji danas ne postoje, zaključeno je na panelu Digital Challengers. Da ne treba strahovati od robota jer ćemo s robotizacijom zarađivati isto ili više s više slobodnog vremena te imati kvalitetniji život istaknuli su sudionici Joško Mrndže (Google), Željko Kukurin (Valamar Riviera), Milan Mirjanič (McKinsey) i Andrej Grubišić (Grubišić i partneri). „Naša priča o digitalizaciji znači da danas iz Upravne zgrade u Poreču radimo prodaju od 100 milijuna eura ili 45 posto ukupne prodaje Valamara i komuniciramo s milijunima gostiju iz cijelog svijeta. Vjerujem da su prilike za digitalizaciju u hotelijerstvu i industriji putovanja enormne“, dodao je Kukurin.

Još iz kategorije

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

26.02.2020. komentiraj

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

26.02.2020. komentiraj

Bitcoin odavno nije nekakav marginalni hit već je planetarno popularan, na njemu se može zaraditi i koristi se kao sredstvo plaćanja u raznim dijelovima svijeta. Ali, ako želite fizički do novca, nemate baš puno izbora bez obzira što se to polako mijenja. Zato je zanimljivo vidjeti u kojim zemljama svijeta postoji najviše bankomata za bitcoin.