Kuća u Australiji prodana za 457 Bitcoina, što je u protuvrijednosti 2,4 milijuna dolara

Kuća u Australiji prodana za 457 Bitcoina, što je u protuvrijednosti 2,4 milijuna dolara

Changpeng Zhao iz Binance na Twitter je postavio fotografiju lijepe, luksuzne i bijele kuće u Australiji, što samo po sebi ne bi bilo toliko interesantno da nije kupljena bitcoinima na dražbi održanoj od strane LJ Hooker i Trigon Trading agencije! Riječ je o protuvrijednosti 2,4 milijuna američkih dolara, odnosno 457 BTC i kao takva je iznimno posebna, vjerojatno najposebnija na svijetu. Kupac je anoniman i također poseban.

I sigurno ova kupnja neće biti tako loša u konačnici kao ona koju je izveo izvjesni Laszlo, korisnik BitcoinTalka prije devet godina, kad je kupio dvije Papa John's pizze za deset tisuća bitcoina. Jer, da i dođe do iznimnog povećanja vrijednosti bitcoina, ovih 457 ne može ispasti toliko mnogo da bi netko zažalio, posebno jer je kupio kuću! Daleko bolje od dvije pizze, koje u današnje vrijeme vrijede oko 60 milijuna dolara s obzirom na aktualnu vrijednost bitcoina.

Stoga, ponovno se započela priča o bitcoinu, kriptovalutama i mogućnosti da dosegne nekadašnju vrijednost. U ovom trenutku, jedan BTC iznosi 5250 dolara i to je dobra vrijednost ako se uzme u obzir da je prije nekoliko mjeseci bio ispod četiri tisuće dolara. Također, još u prosincu jer izvršni direktor Civica Vinny Lingham tvrdio da razloga za paniku nema, no i naglasio da narednih šest mjeseci njegova vrijednost neće premašiti pet tisuća dolara. Bio je u krivu po pitanju vrijednosti, ali ne i panike. Uistinu, mjesta za paniku nema.

Koliko vjeruje u svoju prognozu, potvrdio je nedavno u Las Vegasu, gdje se kladio u 20 tisuća dolara s ulagačem Ronniem Moasom da bitcoin neće doseći 28 tisuća dolara vrijednosti do kraja 2019. Upravo tako, Moas je uvjeren da će bitcoin za 12 mjeseci biti na 28 tisuća dolara, što u ovom trenutku zvuči više nego nevjerojatno.

Ali, ako se ponovi prosinac prošle godine, kad je bitcoin bio na 19511 dolara, sve je moguće. Naime, s takvim rastom uslijedilo bi zanimanje kao prije godinu dana, a uz takvo zanimanje bi tržište procvjetalo, ponovno bi se trgovalo na najvišim mogućim razinama. Samo, treba biti realan, bit će pravo čudo ako do kraja sljedeće godine bitcoin stigne i do deset tisuća dolara, čega je Lingham svjestan i to govori cijelom svijetu. Koji bi trebao slušati njegove savjete u ovom trenutku, ako već to nije bilo baš najpamatnije u prošlosti, kako tvrde njegovi kritičari...