Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Booking.com otvorila je prijave za treći Booking Booster, odnosno program novčane potpore za startupe u sektoru održivog turizma. Organizator poziva tvrtke iz cijelog svijeta koje rade tehnološka rješenja za svladavanje izazova s kojima se suočava održivi turizam da se prijave za potporu u okviru fonda vrijednog 2 milijuna eura.

Kako bi proslavio treću godinu programa, Booking.com ističe četiri ključna područja za inovacije koje pokreću startup tvrtke koje se bave rješavanjem problema održivosti u turističkoj branši, uključujući projekte prethodnih dobitnika. Riječ je o kategorijama: ravnomjernija raspodjela pogodnosti i pozitivnih učinaka turizma, stvaranje ekonomskih prilika za žene uz pomoć tehnologije, promoviranje uključivog rasta za lokalne zajednice s manjkom resursa te zaštita okoliša.

Prijave traju do 2. prosinca, a nakon toga Booking.com će odabrati deset najboljih ideja. Odabrani će startupi sudjelovati u trotjednom programu ubrzavanja koji će se održati u svibnju sljedeće godine u Amsterdamu. Navedeni će se program sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i savjetodavnih treninga, a vrhunac događaja bit će završno predstavljanje ideja i dodjela nagrada u iznosu do pola milijuna eura.

Svrha nagrada je pomoć u sljedećoj fazi rasta predviđenoj za odabrane startupe. Sve tvrtke koje uđu u akceleracijski program ostvarit će pravo i na stalno mentorstvo i savjetovanje stručnjaka tvrtke Booking.com, kao i različite prilike za suradnju s tom kompanijom na potencijalnim inovativnim projektima te eksperimentima kako bi i time pospješili svoj budući rast.

Još iz kategorije

Hrvatski roboti izazvali veliki interes u Dubaiju

Hrvatski roboti izazvali veliki interes u Dubaiju

14.11.2018. komentiraj

„Prehrambena i obrambena industrija Hrvatske već su prisutne na ovom tržištu, sada je vrijeme za iskorak i u drugim granama, kao što su IT, industrija i infrastruktura.  Današnji Sporazum o suradnji ne smije i neće ostati mrtvo slovo na papiru, a u tome će naše Komore odigrati ključnu ulogu“ rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić otvarajući gospodarski forum u Dubaiju gdje je najavio i otvaranje Predstavništva HGK u UAE.

Započele prijave studenata za Career Speed Dating

Započele prijave studenata za Career Speed Dating

13.11.2018. komentiraj

Danas su započele prijave studenata za treći Career Speed Dating, spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja do 30. studenoga, a sam događaj održat će se 13. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Algebra i partneri nagrađuju najbolje maturante

Algebra i partneri nagrađuju najbolje maturante

13.11.2018. komentiraj

Učilište Algebra i njezini partneri (OTP banka, Coca-Cola HBC Hrvatska i Flixbus) žele pripreme za maturu ovogodišnjim maturantima učiniti ugodnijima. Tako će šestero maturanata biti nagrađeno stipendijama u iznosu po deset tisuća kuna, a njih još šestero dobit će povratnu autobusnu kartu Flixbusa do europskog odredišta prema izboru.