Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Booking.com otvorila je prijave za treći Booking Booster, odnosno program novčane potpore za startupe u sektoru održivog turizma. Organizator poziva tvrtke iz cijelog svijeta koje rade tehnološka rješenja za svladavanje izazova s kojima se suočava održivi turizam da se prijave za potporu u okviru fonda vrijednog 2 milijuna eura.

Kako bi proslavio treću godinu programa, Booking.com ističe četiri ključna područja za inovacije koje pokreću startup tvrtke koje se bave rješavanjem problema održivosti u turističkoj branši, uključujući projekte prethodnih dobitnika. Riječ je o kategorijama: ravnomjernija raspodjela pogodnosti i pozitivnih učinaka turizma, stvaranje ekonomskih prilika za žene uz pomoć tehnologije, promoviranje uključivog rasta za lokalne zajednice s manjkom resursa te zaštita okoliša.

Prijave traju do 2. prosinca, a nakon toga Booking.com će odabrati deset najboljih ideja. Odabrani će startupi sudjelovati u trotjednom programu ubrzavanja koji će se održati u svibnju sljedeće godine u Amsterdamu. Navedeni će se program sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i savjetodavnih treninga, a vrhunac događaja bit će završno predstavljanje ideja i dodjela nagrada u iznosu do pola milijuna eura.

Svrha nagrada je pomoć u sljedećoj fazi rasta predviđenoj za odabrane startupe. Sve tvrtke koje uđu u akceleracijski program ostvarit će pravo i na stalno mentorstvo i savjetovanje stručnjaka tvrtke Booking.com, kao i različite prilike za suradnju s tom kompanijom na potencijalnim inovativnim projektima te eksperimentima kako bi i time pospješili svoj budući rast.

Još iz kategorije

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

26.03.2019. komentiraj

Apple se dugo pripremao za poseban događaj, na kojem nije bilo hardvera i zato je iPad, AirPods i iMac liniju predstavio ranije u ožujku te se potpuno okrenuo velikom showu. Naravno, sva pažnja se okrenula prema novitetima i da budu “glasniji”, pobrinule su se brojne slavne osobe na samom događaju, i to ne u ulozi običnih promatrača, već prezentera noviteta.

Google uvodi nova pravila za ikone aplikacija u Google Play Storeu

Google uvodi nova pravila za ikone aplikacija u Google Play Storeu

26.03.2019. komentiraj

Google više ne misli dopuštati potpunu slobodu na Google Play Storeu, kad se radi o obliku ikonica je trenutno vlada pravi mali kreativni kaos i u ponajvećoj kompaniji svijeta ipak žele biti što je moguće bliže estetskom savršenstvu pa će zato developeri morati slijediti nova pravila i pridržavati ih se.

Žene podijeljene u mišljenju o prioritetima ravnopravnosti u sektoru tehnologije

Žene podijeljene u mišljenju o prioritetima ravnopravnosti u sektoru tehnologije

26.03.2019. komentiraj

Prema globalnom istraživanju Booking.coma, 54% žena koje trenutačno rade u sektoru tehnologije diljem svijeta smatra da je rad na ravnopravnosti spolova u tehnološkom svijetu danas prioritet. Nešto više žena iz tog sektora (56%) smatra da se u njihovoj tvrtki zaista radi na ravnopravnosti spolova.