Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera
DepositPhotos

Tvrtka Booking.com otvorila je prijave za treći Booking Booster, odnosno program novčane potpore za startupe u sektoru održivog turizma. Organizator poziva tvrtke iz cijelog svijeta koje rade tehnološka rješenja za svladavanje izazova s kojima se suočava održivi turizam da se prijave za potporu u okviru fonda vrijednog 2 milijuna eura.

Kako bi proslavio treću godinu programa, Booking.com ističe četiri ključna područja za inovacije koje pokreću startup tvrtke koje se bave rješavanjem problema održivosti u turističkoj branši, uključujući projekte prethodnih dobitnika. Riječ je o kategorijama: ravnomjernija raspodjela pogodnosti i pozitivnih učinaka turizma, stvaranje ekonomskih prilika za žene uz pomoć tehnologije, promoviranje uključivog rasta za lokalne zajednice s manjkom resursa te zaštita okoliša.

Prijave traju do 2. prosinca, a nakon toga Booking.com će odabrati deset najboljih ideja. Odabrani će startupi sudjelovati u trotjednom programu ubrzavanja koji će se održati u svibnju sljedeće godine u Amsterdamu. Navedeni će se program sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i savjetodavnih treninga, a vrhunac događaja bit će završno predstavljanje ideja i dodjela nagrada u iznosu do pola milijuna eura.

Svrha nagrada je pomoć u sljedećoj fazi rasta predviđenoj za odabrane startupe. Sve tvrtke koje uđu u akceleracijski program ostvarit će pravo i na stalno mentorstvo i savjetovanje stručnjaka tvrtke Booking.com, kao i različite prilike za suradnju s tom kompanijom na potencijalnim inovativnim projektima te eksperimentima kako bi i time pospješili svoj budući rast.