Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Krenule prijave za treće izdanje Booking Boostera

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Booking.com otvorila je prijave za treći Booking Booster, odnosno program novčane potpore za startupe u sektoru održivog turizma. Organizator poziva tvrtke iz cijelog svijeta koje rade tehnološka rješenja za svladavanje izazova s kojima se suočava održivi turizam da se prijave za potporu u okviru fonda vrijednog 2 milijuna eura.

Kako bi proslavio treću godinu programa, Booking.com ističe četiri ključna područja za inovacije koje pokreću startup tvrtke koje se bave rješavanjem problema održivosti u turističkoj branši, uključujući projekte prethodnih dobitnika. Riječ je o kategorijama: ravnomjernija raspodjela pogodnosti i pozitivnih učinaka turizma, stvaranje ekonomskih prilika za žene uz pomoć tehnologije, promoviranje uključivog rasta za lokalne zajednice s manjkom resursa te zaštita okoliša.

Prijave traju do 2. prosinca, a nakon toga Booking.com će odabrati deset najboljih ideja. Odabrani će startupi sudjelovati u trotjednom programu ubrzavanja koji će se održati u svibnju sljedeće godine u Amsterdamu. Navedeni će se program sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i savjetodavnih treninga, a vrhunac događaja bit će završno predstavljanje ideja i dodjela nagrada u iznosu do pola milijuna eura.

Svrha nagrada je pomoć u sljedećoj fazi rasta predviđenoj za odabrane startupe. Sve tvrtke koje uđu u akceleracijski program ostvarit će pravo i na stalno mentorstvo i savjetovanje stručnjaka tvrtke Booking.com, kao i različite prilike za suradnju s tom kompanijom na potencijalnim inovativnim projektima te eksperimentima kako bi i time pospješili svoj budući rast.

Još iz kategorije

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

18.01.2019. komentiraj

Proizvođači su na CES sajmu u Las Vegasu predstavili cijeli niz računala, pametnih uređaja, platformi, hardverskih i softverskih noviteta, koji su sigurniji nego ikad prije, no problem je što korisnici ne dijele identične stavove. Naime, 58 posto od dvije tisuće ispitanih posjetitelja CES sajma kazalo je da se ne smatraju odgovornima za sigurnost svojih uređaja.

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

18.01.2019. komentiraj

Ekskluzivni edukacijski partner konferencije Digital Takeover je IEDC-Poslovna škola Bled, prva poslovna škola takve vrste u Srednjoj i Istočnoj Europi, osnovana 1986., najavljuju organizatori ove vrlo zanimljive konferencije. U više od 30 godina postojanja, kroz IEDC prošlo je preko 90 000 polaznika iz 100 zemalja širom svijeta, a ove godine posjetitelji Digital Takeover konferencije imat će priliku saznati zašto je baš ova škola jedna od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi.

Autonomna vozila u EU-u: Od znanstvene fantastike do realnosti

Autonomna vozila u EU-u: Od znanstvene fantastike do realnosti

18.01.2019. komentiraj

Zahvaljujući napretku digitalnih tehnologija, poput robotike, umjetne inteligencije i računalima visokih performansi, automatizirana vozila s kojima smo se u prošlosti susretali samo u knjigama i filmovima, postaju stvarnost. U Europi se autonomna vozila očekuju na tržištu već slijedeće godine, a za to treba biti spremna.